Новини

Искри в парламента заради стената на турската граница

Разгорещен дебат в парламента около стената на турската граница. Народните представители обсъдиха проект за Решение за създаване на Временна комисия за осъществяване на контрол по разходване на бюджетни средства и изпълнението на проект за възпрепятстващо съоръжение с дължина от 30 км по линия на държавната граница в зоната за отговорност на ГПУ – Елхово и ГПЕ – Болярово при ЗДГП – Елхово.

„Министър Найденов обясни, че са изградени 400 м. Колко месеца ще са ни необходими да построим 30 км”, попита бившият заместник-министър на отбраната Валентин Радев. 

Борис Цветков от Коалиция за България посочи, че една такава комисия няма да изясни случая, а само ще отклони вниманието на депутатите от други важни теми. „Не приемам критиките на ГЕРБ за забавяне на проекта. Това е опит за продължаващо политическо говорене от страна на ГЕРБ”, добави Цветков.
По темата се изказа и бившият вътрешен министър от ГЕРБ Цветан Цветанов. „Видно е, че при изграждането на съоръжението на границата с Турция има далавера. Не е нормално цената на съоръжението от 5 млн. лв. да стане 9 млн. лв. Ако не се коментира в НС, къде трябва да се коментира – в партийните централи. Това са парите на българския данъкоплатец. Ако за вас е без значение, за ПГ на ГЕРБ има значение. Дори анкетна комисия за Лясковец също беше необходима. Проблемите в МВР виждаме по телевизията, а не от статистиката, която дава МВР”, заяви той. 

„Това ли е темата, която трябва да коментираме сега. Не е ли най-точното моментът да обсъждаме защо Военноморският флот е в такова състояние, имаме ли нужда от строителството на нови кораби? Не е ли сега времето да коментираме часовете на самолетите ни? Дали това не е прикриване на нещо друго?”, контрира Борислав Гуцанов от БСП.

Венцислав Лаков от „Атака” заяви, че парламентарната група няма да подкрепи създаването на комисията. „Това само ще забави строителството на това съоръжение. Подкрепяме становището, че такива съоръжения са необходими”, допълни Лаков.

Снежана Дукова от ГЕРБ обясни, че ако за някои депутати кражбата на 5 млн. лв. са нищо, за хората те са изключително важни. „Вместо от „Атака” да кажете, че Сидеров ще разследва този проблем. Когато Ви изнася, употребявате временните комисии, когато Ви изнася, ги закривате”, добави Дукова. По думите й, важно е къде са отишли тези 5 млн. лв. заради пенсионерите, чакащите за ин-витро процедури. Страхил Ангелов от Коалиция за България й отговори, че ако у нас дойдат още 500 хил. бежанци, няма да имаме проблем с ин-витрото.

„Как може да взимате решения в Народното събрание за Мишо Бирата, за Бисер Миланов, където няма абсолютно нищо и действително няма отношение за българския народ”, попита Цветан Цветанов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.