АБВ

Ивайло Калфин: Амбициите ни са да се промени начинът, по който се прави политика

Уверен съм, че на изборите ще постигнем много добър резултат, но с това не се изчерпват амбициите ни, тъй като нашето желание е да променим начина, по който се прави политика в държавата. Една от целите ни е да не се случва повече така, че някой да може да извива ръцете на партиите, които участват в управлението. Това заяви в ефира на ТВ7 евродепутатът и водач на листата на АБВ за предстоящия вот Ивайло Калфин.

Днес не се случва това, за което всички в левицата работихме през последните години. Хората очакваха да изпълняваме обещанията си и да работим за създаването на дългосрочни политики, които да разрешават проблемите пред България, посочи още Ивайло Калфин, който мотивира решението си да стане част от АБВ с желанието си да бъде направен категоричен опит за това държавата да тръгне по нов път на развитие.

Ивайло Калфин коментира и възможните последствия от международния конфликт, който предизвика решението на Русия да приеме присъединяването на Крим към своите територии. По думите му референдумът, който стои в основата на това решение, не отговаря на законовите норми. Той обаче бе категоричен, че икономически санкции спрямо Русия няма да имат необходимия ефект и ще ощетят финансово редица държави, сред които много сериозно България.

В дългосрочен план една такава криза може да доведе до това, че обединението Г8 да се превърне в Г7, посочи още Калфин, според когото Москва ще загуби голяма част от влиянието си при вземането на важни международни решения.

Според Ивайло Калфин това, което се случва в Украйна през последните месеци е резултат на дългогодишни геополитически интереси, катализирани от неуверения начин, по който бе управлявана държавата. Русия също така прави всичко възможно да не граничи пряко с държава членка на НАТО. Последните действия на Путин обаче могат да тласнат Украйна и някой други страни в тази посока, посочи той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.