АБВ

Ивайло Калфин: При неуспех на АБВ напускам политиката

Неуспех на АБВ означава, че аз няма как да се занимавам с политика оттам нататък. В идеята АБВ съм заложил на практика политическите си ангажименти. Поемам голям риск. Това каза евродепутатът Ивайло Калфин в предаването „На светло с Люба Кулезич” на Нова телевизия. Той заяви, че поема този риск съвсем съзнателно и че ако е искал да се занимава „по принцип“ с политика, е имало далеч по-лесни начини да го прави.

„Действително поемаме риск, и то значителен политически риск. Има много хора, които се включват в него. Рискът идва тогава, когато започнеш нещо ново, отместиш се от партийната основа на големите партийни структури, на стройната организация и започнеш да правиш апостолска дейност и да привличаш единомишленици, с които искате заедно да промените нещата. Много се радвам, че с появата на АБВ много неща започнаха да се появяват в България, включително и тази реакция, която видяхме срещу нас. Явно АБВ правилното място уцели, тъй като разстроихме някакви хора, които удобно си живееха в тази мътна среда“, заяви Калфин.

По думите му това, че темата за идеологията се е върнала на дневен ред в публичното пространство покрай обвиненията, че АБВ няма такава, е добре за всички.

„Ние имаме идеология. Целта на АБВ е да си подредим къщичката в държавата, да си подредим дома. Той в момента е изключително разхвърлян. Ние трябва да се почувстваме държава, да се почувстваме, че имаме национална идентичност и да си отстояваме интересите. Това нещо липсва. Някой ще каже: това е различно от идеологията ляво и дясно. Не е различно. То след това продължава, след това слиза на следващото, на партийното ниво, където са алтернативите“, обясни Ивайло Калфин.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.