ГЕРБ

Иван Портних, ГЕРБ: Никой няма магическа пръчка, но през последните две години показахме, че работим за промяната

Поетапно изграждане на канализацията и подмяна на старите и амортизирани водопроводи в с. Константиново предвижда управленската програма на Иван Портних, кандидат на ГЕРБ за кмет на община Варна. „Никой няма магическа пръчка, но през последните две години показахме, че работим за промяната. С ускорени темпове тя ще стигне до всяко населено място, до всеки дом”, заяви Портних и се ангажира да работи за обновяването и на инфраструктурата на Константиново.

Сред улиците, където предстои ремонт още в началото на следващия мандат, е и ул. „Трети март” в селото, увери кандидатът за кмет в отговор на въпроси, поставени от местните жители.

Той предвижда в Константиново да бъде изграден спортен комплекс с игрище, с фитнес на открито, с условия за спорт и развлечение на младите хора. Портних се ангажира още преди зимата да се извърши ремонт на покрива на училището. Поетапно обновяване предстои както за училищната сграда, така и за читалището, информира кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна.

Той обясни, че общината вече има готови проекти с осигурено финансиране за повече от 220 млн. лв. „Така освобождаваме ресурс в общинския бюджет за инвестиции в обекти, за които досега не са оставали средства. Промяната ще стигне до всеки квартал, до всяко кътче на общината, до всеки дом”, категоричен бе Иван Портних. По думите му фрезован асфалт от пътните отсечки, които се ремонтират в момента във Варна, може да бъде използван, за да се подобри в кратки срокове проблемният достъп до вилната зона на Константиново.

Местните жители предложиха провеждането на изнесени приемни на общинското ръководство в селото. Поставени бяха и въпроси, свързани с развитието на зелената система в района, с транспортните услуги, с имотите по параграф 4.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на селото Васил Дюлгеров, който и досега беше начело на кметството, отчете, че в рамките на изминалия мандат са ремонтирани 4 улици в Константиново, обновена е инфраструктурата на гробищния парк, изградена е нова детска площадка. Почистено е и дерето в района, уточни още Дюлгеров. Иван Портних допълни, че община Варна ще продължи да работи по европроекти за укрепване на дерета, като припомни, че за двата охранителни канала в „Аспарухово” са получени средства по фонд „Солидарност”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.