ГЕРБ

Иван Портних, кандидат-кмет на Варна от ГЕРБ: Квартал „Галата“ е включен в програма ни за възраждане на кварталите

Квартал „Галата” е включен в мащабната ни програма за възраждане на кварталите, защото е важно всеки варненец да усети промяната пред своя дом. Това заяви кандидатът за кмет на Варна Иван Портних по време на среща с хора от квартала. Заедно с него бяха кандидатът за районен кмет на Аспарухово Калина Белмезова и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

„Още следващото лято проблемът с липсата на тротоари ще бъде решен. Знаете, че възстановяването на пешеходните зони е задача, по която работим активно, защото е важно варненци да имат достъпна и удобна градска среда. Получихме тежко наследство – разбита и амортизирана инфраструктура, затова започнахме с най-неотложните ремонти на улиците, по които се движи масовия градски транспорт. За две години ремонтирахме основно 11 булеварда във Варна. Продължаваме работа със същите темпове в кварталите, решаваме задачите една по една. Проблемът с липсата на осветление по улиците ще бъде решен, а с влизане в сила на новата транспортна схема ще направим всичко възможно автобус № 17-60 да има крайна спирка до „Чакъла”, както пожелахте”, обърна се към хората Иван Портних.

Той допълни, че вече е готов проект за изграждане на спортно игрище в „Галата”, което ще бъде реализирано с бързи темпове. Кандидадът за кмет на Варна пое ангажимент за съдейства за организиране на среща на хората от квартала с ръководството на „Енерго-Про”, за да се търси решение на проблема токовите удари.

„Галата” е включена и в другите приоритети, по които ще работи екипът на Иван Портних – развитие на туризма, и възраждане и съхранение на историческата памет. За целта ще бъде проектирана и реализирана панорамна велоалея по пътя от „Аспарухово” до „Галата”, местното читалище ще бъде ремонтирано, а паметникът на Васил Левски – обновен.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.