ГЕРБ

Иван Тотев, кандидатът на Пловдив от ГЕРБ: „Коматевско шосе“ скоро ще стане един прекрасен път

„Коматевско шосе“ скоро ще стане един прекрасен път, който ще ни даде основание да кажем, че Коматево е вече наистина неразривна част от Пловдив“. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив за втори мандат инж. Иван Тотев при старта на дългоочакваната реконструкция на „Коматевско шосе“ в участъка от входа на Коматево до бул. „Александър Стамболийски“.

Компрометираната паважна настилка ще бъде заменена с асфалт, като преди това ще бъде подменен водопроводът, канализацията и подземната инфраструктура, изграден ще бъде газопровод. Проектът предвижда джобове за автобусните спирки, ново осветление, тротоари и велоалея, както и разширение в някои участъци при следващата втора фаза на изпълнение.

„Историята на този много важен проект започна през кандидат-кметската кампания през 2011 г., когато на площада пред читалището с кандидата ни от ГЕРБ за общински съветник от квартала Георги Василев поехме ангажимента Коматево да придобие друг облик и да изпълним няколко важни неща. Направихме светофара на Околовръстното, обновихме парка, изградихме детски и спортни площадки. Изпълняваме и реконструкцията на Коматевско шосе“, посочи инж. Иван Тотев.

Само година след началото на мандата Община Пловдив имаше готов проект за реконструкцията и готовност да го реализира, ако не беше анти- пловдивската позиция, демонстрирана от правителството на Орешарски, припомни кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

С реконструкцията на „Коматевско шосе“ стартира съвместният проект на Община Пловдив и Европейската банка за възстановяване и развитие, който стана възможен благодарение на доброто финансово състояние и висок кредитен рейтинг на общината. В него е включена реконструкцията на паважния участък на бул. „Шести септември“, на бул. „Руски“, както и изграждането на първия от 16 години насам съвсем нов пловдивски булевард „Северен“ между моста на Адата и „Брезовско шосе“.

Затваряне на „Коматевско шосе“ за движение се предвижда след около месец, тъй като дейностите започват в едното платно с временна организация на движение в другото със светофари от двете страни. Първи на обекта ще работят от „В и К“ дружеството.
На символичната първа копка на обекта присъстваха изпълняващият длъжността кмет на Пловдив инж. Димитър Кацарски, народните представители Стефан Дедев, инж. Атанас Ташков и Петър Петров, заместник-областният управител д-р Христо Грудев, всички заместник-кметове на Община Пловдив, кандидатите на ГЕРБ за районни кметове и общински съветници, граждани.

От фирмата-изпълнител гарантираха качествена работа. Срокът за изпълнение на целия проект с ЕБВР е три години.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.