БСП

Калоян Паргов, БСП: Ремонтът около НДК се прави некачествено и безконторолно

Общинските съветници на БСП проведоха заседание на открито, защото по волята на мнозинството на ГЕРБ СОС няма да заседава повече от 3 месеца. Заседанието се проведе пред НДК, за да се направи проверка как върви ремонта на пространството около двореца. Поводът бе сигнал на граждани за нанесени щети в резултат на ремонтните дейности.

„Ремонтът около НДК се прави некачествено и безконторолно. Същото може да видите в „Младост“, на новия булевард , който беше изграден с европейски средства като надземна част от метрото до Бизнес парка. Всички в Бизнес парка са потресени, защото много бързо започна да се разваля, това което току-що е направено. Настилката е започнала да се нагъва, има и неравности. Това е некачествен ремонт и то с европейски средства, не само с наши средства на софийските данъкоплатци. Това е поредният пример как се строи двойно и тройно по-скъпо, така че някой да прибере големи комисионни.“ – това заяви Калоян Паргов.

Милка Христова изрази притеснение, че и тук се появяват проблеми, които се превръщат в хронични, дори емблематични за обектите, които строи или ремонтира Столична община. Общото между тях е ремонт на ремонта“.

Ремонтът на НДК традиционно се бави. Срокът за приключване на ремонта беше в края на ноември, а сега се отлага за 2016г. След проведената обществена поръчка се появява необходимостта от допълнителни ремонти, респективно от отпускане на нови средства, повишаващи първоначално обявената цена. Обществените поръчки се печелят, от определен кръг от фирми, в случая „Водстрой 98“ и „СК – Пътстрой 13“, на ниски цени и в последствие се изпълняват на доста по-високи. А от това губят софиянци. Освен това качеството на ремонтите не е задоволително.

Преди 2 години, когато се строеше метрото при НДК, се извърши ремонт на подлеза, с възложител „Метрополитен“ и изпълнител – небезизвестната фирма „Щрабак“. Само след около година и половина резултатът е потресаващ – течащи тавани, разлепени плочки и ръждясали елементи, които няма как да са причинени от вандализъм, с което се оправда въпросната фирма. „Истинската причина за това е поредният ремонт, който е извършен без контрол и с некачествени материали. Така изтичат парите на софиянци, с ремонт върху ремонта. Ето това ние искаме да променим. Днешната инспекция показа това, което ние винаги сме твърдели: София има нужда от нов модел на управление, София има нужда от рационално изразходване на средствата.“, категорична бе Милка Христова.

Водачът на листата на БСП Лява България Калоян Паргов, кандидатите за общински съветници Милка Христова и Николай Белалов, кандидатът за кмет на „Лозенец“ Румен Георгиев, кандидатът за кмет на „Възраждане“ Иван Таков и кандидатът за кмет на „Триадица“ Диана Тонова сред заседанието на открито направиха оглед на спортната зала, която се намира под площада. Таванът на залата тотално е протекъл в резултат от наземния ремонт на площада. А собственикът й се чувства безпомощен в търсенето на това кой е виновен и трябва да го обезщети за нанесените щети.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.