БСП

Калоян Паргов, БСП: Столична община не се съобразява с нуждите и интересите на хората

Кандидатът за кмет на София на БСП Лява България проф. Михаил Мирчев, водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Младост ген. Стефан Стефанов и кандидатът за общински съветник Милка Христова инициираха подписка за възстановяване на маршрутна линия № 306.

„Това е проблем, чието решение е от изключителна важност за живеещите в Младост 2. Досегашните опитите на гражданите да се преборят за възстановяване на маршрута не дадоха резултат. От Центъра за градска мобилност цинично отговориха, че досегашният маршрут на линия № 306 е икономически неизгоден и са на лице достатъчно други транспортни връзки. Това в никакъв случай не удовлетворява гражданите и затова ние ще организираме събирането на подписи, които ще внесем в Столична община. Ще настояваме за решение, което да удовлетвори потребностите на хората от Младост 2“ – това заяви кандидатът за общински съветник Милка Христова.

Професор Михаил Мирчев също коментира проблема: „Става дума за липса на добро планиране и липса на елементарна интелигентност от страна на Общината. Прави се една хубава, модерна инфраструктура – метрото, а довеждащият транспорт до там многократно се намалява.“

„Конкретният проблем е поредното доказателство за липсата на системност в транспортната политика на Столична община и решаването „на парче“ на транспортните проблеми на София. Причините за този хаос са безхаберието и липса на финансова подплътеност на транспортната схема на столицата. Основният виновник – Столична община не се съобразява с нуждите и интересите на хората.“ – това каза водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България Калоян Паргов.  

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.