БСП

Калоян Паргов, София: Някои много ги е страх от БСП и затова постоянно бълват небивалици

„Някои много ги е страх от БСП и затова постоянно бълват небивалици“. Така лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов коментира информациите за гняв у активистите на софийската организация на левицата срещу работата му по подготовката на предизборната кампания. „Всички тези публикации в медиите са част от сценария за разцепване на БСП.

В момента политическото номадство и бракониерство са широко разпространени. Всички предричат крах на БСП, твърдят, че е умираща партия. А защо тогава толгова ги е страх от БСП и постоянно бълват небивалици, попита риторично Калоян Паргов при гостуването в „Още от деня“ по БНТ1. – Всички тези разпространявани небивалици може само да ме радват. Това означава, че съм на прав път и някой много се страхува от това“.

Калоян Паргов още веднъж заяви категорично, че война между „Леге“ и „Позитано“ няма. „Никога преди не сме били толкова единни, каза той. – Всички са срещу нас и очевидно се страхуват, че БСП ще се възроди. А ние сме на прага да го направим. 5-и октомври 2014 година беше началото на катарзиса за нас и поуките, които си взехме тогава ще ги превърнем в резултати на 25-и октомври 2015-а“.

Лидерът на БСП София реагира остро на въпроса за конкурента вляво АБВ. „Въобще не ме питайте за Кадиев и АБВ, заяви Паргов. – Те не са ни опоненти. Питайте ме за Фандъкова. Тя и ГЕРБ ме интересуват. Проблемът с Кадиев се яви след едни други сметки. Вдясно се оказа, че има огромна навалица и желаещи да свалят от гласовете на Фандъкова. Това показа, че БСП излиза във все по-изгодна позиция и веднага задействаха план. Възползваха се от амбициите на Кадиев след две загуби за трети път да блесне като кандидат за кмет. А АБВ реши да си вдигне понамалелия рейтинг в София след редицата скандали и участието й в четворната коалиция“.

Паргов обясни, че симпатизантите на БСП са мобилизирани и са наясно кой в кой отбор играе. „Ние си имаме цел – да разбием монопола на ГЕРБ в София. Фандъкова и нейната партия са ни опонентите. Вярвам, че ще успеем да постигнем целта си, обяви той. – Виждате, че преди тези избори никакви прогнозни резултати не излизат в общественото пространство. Питали ли сте се защо?! Ние имаме данни, че Фандъкова няма да спечели на първи тур. Нашият кандидат проф. Михаил Мирчев е след нея. Не е на толкова близка дистанция, колкото ни се иска, но за нас това е сигнал, че влиянието на ГЕРБ намалява. Хората вече осъзнават, че не е достатъчно само да построим метро и естакади в София и да озеленим и да насадим цветя в центъра. Има много други проблеми, които са забатачени след 25-годишно дясно управление“.

Лидерът на БСП София коментира в предаването на Димитър Цонев и проблема с бежанците, който става все по-актуален в последните седмици. „Ако Европейският съюз иска да влияе върху глобалната политика, трябва да се съсредоточи върху региона, от който идва кризата с бежанците. А не да търси решение на територията си, обясни Паргов. – Наблюдаваме слаб момент в историята на ЕС. Лидерите му проявяват несигурност, нестабилни са. Фактът, че засега бежанците ни заобикалят не може да е успокоение. Ние трябва да знаем има ли правителството ни план, разполага ли с ресурс да се справи с нахлуването на бежанци. И какви са заплахите за сигурността на българите не само в пограничните райони, но и в цялата страна“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.