ГЕРБ

Кандидат-кметът на ГЕРБ в Русе Пламен Стоилов: През последните четири години вложихме 11 млн. лв. в строително-ремонтни дейности

През последните четири години вложихме 11 млн. лв. в строително-ремонтни дейности и изграждане на нова материална база в учебните заведения. Изпълнихме основните цели на управленската програма, която касае образованието в общината – възстановяване, модернизиране и на материално-техническата база в детските градини, училищата и обслужващите звена. Това заяви кандидатът за втори мандат като кмет на Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов.

Едно от постиженията на неговия екип е изграждането на многофункционалната спортна зала в СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Извършен бе ремонт и саниране в 7 средни училища, както и в 4 детски градини. Бяха изградени и две напълно нови детски заведения и открити два филиала, с което напълно е решен проблема с недостига на места в детските градини. Капацитетът на детските заведения се увеличи с над 300 места, а броят на обхванатите в предучилищното образование деца бележи ръст с 20 % спрямо 2011 г. Осигурени бяха средства и за облагородяването на дворовете на ОУ „Иван Вазов“ и три детски градини.

„Въведохме електронен прием за деца, които постъпват в първа група на детските градини. Община Русе е първата и единствена до момента община в България, която въведе критерии за качество на образователния процес, благодарение на които училищата могат да получават допълнителен финансов ресурс“, припомни кандидатът за кмет.

В същото време бе осигурен равен достъп до образование за 180 ученици от различни етнически групи в ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Никола Обретенов“, както и възможности за обучение на техните преподаватели и родители.

„Насърчаването на учениците с високи постижения беше и остава сред ключовите приоритети на Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби. В рамките на мандата 510 изявени деца в сферите образование, наука и изкуство са получили над 85 хил. лв. под формата на стипендии, еднократни парични и предметни награди“, отчете Стоилов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.