България без цензура

Кандидатът на ББЦ за София Мария Календерска изригна срещу bTV, които за пореден път „пропуснаха“ да я поканят на дебат

Кандидатът на ББЦ за София Мария Календерска коментира цензурата на bTV, които за пореден път „пропуснаха“ да я поканят на дебат за София, на който присъстваха всички парламентарно представени партийни сили с изключение на „България без цензура“. Това не е и първо „провинение” на телевизията. В продължение на 160 дни bTV „заличава” „България без цензура“ от предизборния живот.

„Питам се каква може да е причината да поканят на дебата за София само 7 от 8-те парламентарно представени партии? Всички други кандидати без мен. Може би някакво социологическо изследване… А защо не го обявят тогава? Може би, защото там беше кандидат на ДПС, които имат в София два пъти по-малък резултат от ББЦ”, коментира Календерска в личната си страница във Фейсбук.

Тя изказва и специалните си благодарности както към двама журналисти от същата тази медия – Цветанка Ризова и Жени Марчева, които въпреки политиката на телевизията, в която работят, са дали думата на „един инакомислещ кандидат-кмет за София”, така и към всички останали, които са подходили към работата си професионално и са заложили на обективността, а не на личните си пристрастия и убеждения .

Ето какво написа Календерска във Фейсбук:

„Дирекция „Новини“ на BTV отново се престори, че не съществувам. Също както в последните 160 дни. Съвсем тенденциозно.

Питам се каква може да е причината да поканят на дебата за София само 7 от 8-те парламентарно представени партии? Всички други кандидати без мен.

Може би някакво социологическо изследване… А защо не го обявят тогава? Може би, защото там беше кандидат на ДПС, които имат в София два пъти по-малък резултат от ББЦ. Това са повече от 100 % разлика в наша полза.
Обществената БНТ ме покани за сериозен дебат с всички кандидати, отчитайки одобрението на хората за кандидатурата ми и за листа за общински съветници с номер 9.

БТВ обаче си има своя логика. Тя е тайна от всички нас и от зрителите им.

В тази кампания не съм била в Kанал 3 , където миналата година гостуваха по няколко пъти всички отцепници на БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА и Николай Бареков. Платеното им участие отказах. БТВ не ме покани нито веднъж откакто е ясна кандидатурата ми за кмет на София, въпреки че всеки ден по 3 часа г-н Хекимян ни занимава с всевъзможни неща.

Мислите ли, че има разлика между редакционната политика на БТВ и Канал 3?
За мен няма.

Само че след няколко дни от тези кандидати в Столична община ще останем само аз и г-жа Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova.
Ясно е за кого работи първата частна национална телевизия.
Аз ще имам група общински съветници дори въпреки БТВ и Канал 3.

Възнамерявам да бъда камъче в обувката на ГЕРБ, с която те смело подритват софиянци. Те вече признаха, че съм им пречка. А БТВ явно няма амбиция да е част от четвъртата власт. Иска да е част от първата.

Искам да благодаря на BNT 1, на БНР – Българско Национално Радио, на Нова телевизия , на ТВ Евроком и 359 TV, които дадоха гласност на идеите ми, без нито едно платено участие.

Искам да благодаря на Добрина Чешмеджиева, на Димитър Цонев, на Диана Найденова, на Виктор Николаев и Ани Цолова, на Галя Щърбева и Лора Крумова, на Надежда Узунова, на Любомир Денов, на Клара Маринова, на Господари на ефира, на Ивайло Крачунов, на Васил Петев, на Владимир Йончев, на Кристина Патрашкова, на Христина Добрева, на Георги Ангелов, на Светлана Джамджиева и на още много други, които заложиха на обективността, а не на личните си пристрастия и убеждения. И специално на Цветанка Ризова и Жени Марчева, за това, че въпреки политиката на телевизията, в която работят, дадоха думата на мен – един инакомислещ кандидат-кмет за София

Аз ще продължа да оправдавам доверието на тези, които ще ми го дадат с бюлетина номер 9 на 25 октомври и да се боря да заслужа доверието на тези, които вярват само на делата.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.