ГЕРБ

Кандидатът за кмет на Плевен Димитър Стойков: Държат експертите в ъгъла, а управляват кукли на конци

Встрани от кампанията за местни избори хирургът Димитър Стойков не е спрял да се грижи за пациентите години наред. Плевенчани познават кандидатът на ГЕРБ като един от най-добрите специалисти в областта хирургичните болести, преди да го видят в ролята му на работещ здраво кмет.

 – Проф. Стойков Вие се борите за втори кметски мандат в Плевен. Бъдете откровен какво беше състоянието, което заварихте?

– Управлението на общината изисква сериозно отношение в тези повече от сериозни времена. Общината е преди всичко човешки съдби. Който си мисли, че управлението на общината е песен и знае нотите, той просто лъже. За съжаление обаче, явно някои хора са го приемали точно игра да неистини, да не употребявам и по-груба дума. Но, що за градоначалник е този, която не изплаща възнагражденията на своите служители редовно. Факт с категорична сила. За по-малко от година успяхме да стабилизираме устойчиво финансите на местната власт. Ще отбележа и непрестанната работа  по подобряване структурата на бюджетните звена и всекидневна работа на всички служители в администрацията, на които съм благодарен.

– Всъщност целите от програмата ви в Плевен през последните четири години бяха ли постигнати?

– От 2011 година до сега Община Плевен реализира повече инвестиции спрямо последните 16 години. Без личната намеса на премиера Борисов това нямаше да е факт. Представяте ли си какво означава това, буквално захвърлен в нищото град да се съизмерва с най-добрите примери. Днес  повече от средствата от външно финансиране са управлявани успешно единствено и само в полза на хората от региона. Само по европейски програми общината осигури над 2100 работни места. И ще продължим по същия начин. Нови над 1200 работни места предстои да бъдат открити в следващия управленски период. Очакваме още близо хиляда човека да намерят професионална реализация през следващите до две години. Имам уверението на централната власт в лицето на премиера, че добрата координация се поддържа с добра съвместна работа.

– Казвате подкрепа и съвместна работа бъдете по-конкретен. Какво искате да ни кажете?

– Още в началото на мандата си дадохме сметка, че основната възможност, която не бива да пропскаме е работата по европейски програми. И успяхме, защото хората в моя екип са професионалисти с опит. Едни от важните проекти, които успяхме да реализираме са за младите семейства в града и двете нови детски градини са факт. Едната от които по европейска програма, а другата – със средства от правителството на г-н Борисов. Можете ли да повярвате, че това беше първата нова детска градина в Плевен от 25 години насам. Наред с това и новият площад, който продължава с втори етап – създадохме една прекрасна градска среда в Плевен. Подменихме и остарелия тролейбусен парк с 40 нови тролея. И още един шокиращ факт  – в Плевен не е имало нови тролеи от 1985г. Разбира се успяхме да подобрим и средата за младите хора – създадохме над осемнадесет детски и спортни площадки.

– И все пак, за какво не ви стигна времето през този мандат?

– Имаме да решаваме казуси, които са залежавали по чекмеджетата на старото управление години наред. Проектиране и изграждане на допълнителни зони за чистота и хигиена в ж.к. Сторгозия, ж.к. Дружба, ж.к. Дружба 2 и ж.к. Мара Денчева. Окончателно справяне с казуса „Презастрояване в централната градска част” и изграждане на два нови паркинга в централната част. Ремонт и реновиране на тротоарната настилка по улица „К. Константинов” и реновиране на спирките на градския транспорт по улицата. Добавяне на нови тела за сметосъбиране и разделно сметосъбиране по протежение на цялата улица. Реновиране на района около чешма „Балаклия”, ул. „Добрич” и пл.”Добруджа”. Обявяване на конкурс за проект и обществено обсъждане за реновиране и блогоустройство на района около арт галерия “Илия Бешков” до средата на 2016 година и начало на дейностите до края на годината. И още конкретни дейности има. Те са включени в програмата за управление на 2015 -2019 година, с която запознаваме хората в нашите директни срещи.

– Един последен въпрос в това блиц интервю. Що за човешка максима изповядвате?

– Може и да го приемете еретично, но ще го споделя с вас. Понякога човек може да изгради страхотна кариера и да се радва на блестящ успех за определен период от време, благодарение на това, че е държал в покорство другите. Повече от дванайсет години системно, тук в нашия град, експерти и качествени хора бяха поставяни в ъгъла за сметка на един двама любимци. Те и днес са любимци и кукли на конци. Плевен има и друга категория граждани. Тези, които се радват на успех година след година, след година, и те са онези, които постъпват почтено. Това е лесната за разбиране истина от мен.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.