ГЕРБ

Кандидатът за кмет на Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов: Програмата ни е изпълнена на почти 100%

Програмата ни е изпълнена на почти 100%, заяви кандидатът за кмет на Русе Пламен Стоилов по време на пресконференция. Той представи подробен отчет за стореното през отминалия 4-годишен мандат и поставените амбициозни управленски цели за периода до 2019 година в присъствието на своя екип и част от листата кандидати за общински съветници в Русе, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Какво е заварено и какво е направено, може да се види в албум от 72 страници със снимки и текст. „Когато влязох в Общината заварих дупка в бюджета от 3.5 млн. лева, започнахме от нулата“, заяви Стоилов. „Две години създавахме организация и настройвахме машината. Проектите бяха тотално преработени, а целият отдел Европейско развитие подменен. Успяхме да привлечем 200 млн. лева по проекти за 4 години“, допълни Пламен Стоилов.

Следващият обект, който ще подобри инфраструктурата и транспортните връзки – пробивът Кауфланд ще бъде открит след две седмици, заяви Стоилов. „Вярно е, че напоследък режем много ленти, но това е заради сроковете, които трябваше да наваксваме“.

За следващия мандат екипът има готови проекти за 100 млн. лева. До 30 септември ще бъдат внесени 5 проекта по ТГС България- Румъния за 42 млн. лева. Пламен Стоилов и хората му ще се опитат до края на 2019 година да усвоят нови 200 млн. лева по проекти в сферите на образованието, транспорта, здравеопазването, инфраструктурата и екологията.

За мандат 2015 – 2019 приоритет ще бъде създаването на баланс в развитието на центъра, крайните квартали и малките населени места. Всеки кмет ще разполага с около 100 000 лева бюджет, които ще разпределя по свое виждане и приоритети.
Предстои изграждането на Регионален център за интегрирано управление на риска в бившето училище по ж. п. транспорт. Там ще бъдат разположени системи за контрол на качеството на въздуха и водата, които ще дават моментна картина на състоянието им в Русе и Гюргево.

Има и засилен интерес към летище Русе, сподели Стоилов. По думите му, става въпрос за изграждането на нормално гражданско летище от среден клас с възможности и за карго полети.

Кметът отговори и на актуални въпроси, свързани с бъдещето на „Летище Русе“, екологията на града, в частност замърсяването на въздуха от няколко предприятия и пр.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.