БСП

Кандидатът за районен кмет на Северен от БСП Петър Курдов се срещна с жители на района

Кандидатът за районен кмет на Северен от БСП Петър Курдов се срещна с жители на района около ОУ “Райна Княгиня” в Пловдив. Повече от час гражданите поставяха проблемите си на вниманието на кандидата с номер 5. Млади майки изразиха острото си възмущение от вида на детската площадка, опасните катерушки и мръсотията, която са принудени сами да чистят от пясъчника и зелените площи. Те нееднократно са подавали сигнал до районната администрация, но от години представител не е стъпвал там.

По думите им, местата в детските градини не са достатъчни, въпреки постоянните хвалби на районната администрация, че проблем няма. Една голяма част от малчуганите посещават детска градина в други райони.

Има и такива, които родителите всяка сутрин карат даже в съседни общини, стана ясно от разговора с млади семейства. Възрастна жена се оплака от високите цени на картите за градски транспорт и високите местни данъци и такси, непосилни за човек с минимална пенсия.

Липсата на чешми в парковете, неполиването им цяло лято, вандалските прояви, заради липса на полицейско присъствие, бяха другите проблеми, които гражданите споделиха на кандидата на левицата с №5. Той от своя страна се ангажира, като човек живял в детството си в тази част на Северен и завършил ОУ “Райна Княгиня”, да облагороди зелените площи, да направи безплатни спортни площадки за деца и младежи и ежедневен приемен ден, а веднъж седмично да провежда приемни по микрорайони.

Една от основните му управленски идеи – създаване на футболни паралелки в училищата, беше посрещната с аплодисменти от родителите. Накрая на срещата всички пожелаха успех на Петър Курдов с думите, че той е единственият човек, който може да промени района към по-добро.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.