БСП

Кандидати за евродепутати от КБ отбелязаха седмицата на гората

По случай седмицата на гората кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България Катя Колева и Александър Симов взеха участие в изграждането на цветна ограда на паметника на загиналите бобошевци в периода 1923-1925 г. в село Бобошево. В мероприятие участие взеха и народният представител от ПГ на КБ Иван Ибришимов, общинският председател на партията Станислав Павлов, кметът на Бобошево Крум Маринов и младежи от БСП-Бобошево.

На провелата се след това среща с обществеността на Бобошево Александър Симов заяви, че само с ПЕС начело на ЕС може да се постигне реална промяна. Катя Колева добави, че евроизборите не трябва да се пренебрегват. „Там се коват политики, които касаят пряко нас. 10 години затягахме коланите, което заприлича на стягане на примка около врата“, каза още тя. По думите й с ЕНП начело на ЕС България може само да загуби, защото за разлика от ПЕС и Мартин Шулц те не се застъпват за приемане на България в Шенген и българските политици в Брюксел са станали за подигравка заради това, че техни колеги топят България в ЕС и искат да й се спре финансирането. 

Преди това кандидатите за евродепутати поднесоха цветя пред паметника на Братската могила в Градската градина в Дупница по случай 11 април, Международния ден на политзатворниците, концлагеристите и пострадалите от фашизма и войните. В тази връзка Симов подчерта, че е важно да се почетат тези, които са имали идеали, които са избрали да се борят за тях, а не да застанат на страната на силните на деня.

Цветя на паметника поднесоха и десетки хора, сред които и общинските председатели и членове на Българския антифашистки съюз, Съюза на Офицерите и сержантите от запаса и Съюза на ветераните от войните.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.