БСП

Кирил Добрев: Според Борисов е добре да има осъдени служители, а не е ли добре да има и осъдени политици?

Ние развенчахме един мит, че когато искаш една работа да не се свърши правиш временна анкетна комисия. Това каза в ефира на БНТ народният представител от ПГ на КБ и председател на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Кирил Добрев.

„Ние направихме такава комисия, успяхме да направим един много сериозен доклад. Този доклад беше поет от прокуратурата, беше повдигнато обвинение и вече имаме и присъда и то сериозна. Всъщност, с риск да се повторя,ще кажа, че това е присъда за управлението на ГЕРБ. Това е присъда за онзи начин на мислене, който беше наложен в България, начин, който беше опроверган” допълни той. Той изрази надежда всички други подобни временни анкетни комисии, които са били създадени да приключат с такъв резултат, защото това, което е било налагано не бива повече да се повтаря. „Днес съм наистина гневен на Бойко Борисов, защото след присъдата той каза, че е добре да има осъдени държавни служители и тук питам не е ли добре да има осъдени политици, защото всяка една поръчка, която Филип Златанов е изпълнявал, е била поръчана от някой, срещу всяка една такава поръчка има инициали или име на човек”, каза още той.

Добрев допълни, че ако Златанов е извършил престъпление по служба, то срещу всяко едно престъпление има и лице. „Затова силата на закона трябва да се стовари със същата величина и върху политиците, защото трябва и те да носят своята отговорност за тези действия. Както и друг път съм казвал Златанов е перфектният държавен служител, тъй като изпълнява всички заповеди на своите началници безпрекословно и ако И.Ф, Б.Б и Ц.Ц. са само инициали, то в тефтерчето има и конкретни имена. Тези хора правят изявления и пресконференции, повтаряйки, че това правителство трябва да си отиде. Всички трябва да са наясно, че те искат това за да се върнат те на власт и да продължат с такъв род действия и поръчки“ категоричен бе народният представител.

Кирил Добрев за Томислав Дончев: Този път няма да стане някой да седи до Борисов, да се усмихва и да го изберат 

Искам да попитам Томислав Дончев, който обяснява, че „всеки може да си драска” има ли отношение със записаното в тефтерчето, че той е осигурил чадър на г-жа Жулиета Хубенова и г-жа Светлана Дончева и дали г-жа Дончева е правила проекти по програма Конкурентно способност”, попита Кирил Добрев. „Ако е работила, защо Томислав Дончев се е обаждал за нея да я освободят от работа, да я презентира или да я защити”, допълни своя въпрос Добрев. Той каза още, че това трябва да бъде обяснено на гражданите, защото по неговите думи този път няма да стане някой да седи и да се усмихва до Бойко Борисов и да го изберат между другото за каквото и да е. „Защото трябва да обясниш на обществото, защо искаш да премахнеш някой и да се върнеш на власт ти. Трябва да излезеш и да обясниш тези неща на обществото, за да разбереш имаш ли достойнството да бъдеш евродепутат имаш ли достойнството да бъдеш в една или друга листа”, заключи Кирил Добрев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.