БСП

Кирил Добрев: Защо Томислав Дончев е в тефтерчето на Филип Златанов?

Като водач на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев дължи доста отговори, защото името му фигурира в т.н. „тефтерче” на Филип Златанов, бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси. Това обяви пред TV7 депутатът Кирил Добрев, който е председател на комисията в парламента, която именно бистри казуса с Филип Златанов. „Томислав Дончев предизвика сам този интерес към него, а има много неща да обяснява.

В тефтерчета името е му е свързано със сигнал срещу Жулиета Хубенова, която трябва „ да се оправя нежно”. Срещу това пише, че ще се обади Томислав Дончев и следват инициалите ИФ”, сподели Добрев. 

Той добави, че Хубенова подава оставка по лични причини като зам.-министър на регионалното министерство, а преди това е имало разговор между нея и Дончев. Стана ясно, че Жулиета Хубенова е отговаряла за програмата „Конкурентоспособност“, а Дончев е бил неин началник. Жената на Дончев – Светлана Дончев, също е част от процедурата, по която е работела Хубенова, отбеляза депутатът от Коалиция за България.

„На Дончев ще му са налага да отговаря, защото е елемент от доклада за конфликт на интереси. Той е провел и разговор с Филип Златанов. Нещата са предоставени на прокуратурата”, завърши Добрев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.