Новини

Кметът на Разград Денчо Бояджиев използва за кампанията си и деца

Кметът на Разград Денчо Бояджиев използва за кампанията си и деца. Това съобщи днес на пресконференция Теодор Ролев, независим кандидат за кмет, подкрепен от Реформаторския блок, пише topnovini.bg. Той обясни, че изявлението му е относно подаръка, подготвен от общината, който ще получат бъдещите първокласници в първия учебен ден.

На вътрешната страна на корицата на книжката „Моята родина България” са отпечатани снимка и послание на сегашния кмет на общината Денчо Бояджиев и кандидат за следващия мандат.

Според Ролев, „жестът” с подаръка може да се тълкува единствено като евтина популистка предизборна агитация. „Подобен акт е изключително грозен, циничен и отвращаващ, тъй като става дума за деца и за светъл семеен празник”, коментира Ролев.

Той заяви, че за отпечатването на специалния тираж са използвани парите на данъкоплатците и не е уместно с тях да се отправят послания към деца, които още не могат да четат. По този начин според Ролев Бояджиев прави опит да се манипулират родителите на първокласниците. „Мисля, че е проява на нечувана наглост от страна на Бояджиев да се използват обществените пари за подобен тип политическа агитация и лична изгода”, коментира Теодор Ролев.

Той счита, че идеята децата да получат подарък е чудесна, но те могат да се раздадат за Нова година или за други празници.

За случая с детската книжка, която според Ролев се използва за политически пиар е уведомен Регионалният инспекторат по образованието. Ако не последва реакция от страна на инспектората ще бъде сезирана и Общинската избирателна комисия, допълни Ролев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.