БСП

„Коалиция за България“ алармира за задържани в полицията застъпници

„Коалиция за България“ е подала сигнал до РИК-Пазарджик за задържането в полицията на представители на коалицията, съобщиха от пресцентъра на партията в Пазарджик. В сигнала е отбелязано, че на 24 май Борис Николаев Златков – застъпник от името „Коалиция за България“ е извикан в Полицейско управление „Изток“ към Районно управление – Пазарджик. След като се явил там, той е откаран в сградата на Районно управление „Полиция” – Пазарджик без да му давано обяснение.

В следващия момент му е връчена заповед за полицейско задържане на лице и е задържан за това, че „след надеждно предупреждение, съзнателно пречи на полицейски орган да изпълни задълженията си по служба“.

В заповедта липсва какъвто и да е мотив в какво се изразява това пречене. В същия час, в която му е връчена заповедта му е съставен и връчен акт за установяване на административно нарушение за това, че отказал да предостави личната си карта и за това пречил. По смисъла на 65, ал.2 от Закона за МВР Борис Златков е следвало да бъде освободен незабавно. Въпреки това, той е оставен в ареста. В Районно управление „Полиция” – Панагюрище общински съветник от Коалиция за България – Стоян Петришки, вече повече от два часа стои в коридора на сградата на Районно управление „Полиция” – Панагюрище, се посочва още в сигнала подаден до РИК-Пазарджик.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.