Реформаторски блок

Корман Исмаилов от Реформаторите агитира на турски език

Кандидат за евродепутат от Реформаторския блок агитира на турски език в добрички села. В населени места в областта са раздавани плакати на Корман Исмаилов. Преди да напусне ДПС, заедно с зам.-шефа на партията Касим Дал, Исмаилов беше народен представител от Добрич. Плакатите и флайерите са раздавани от хора на Реформаторския блок с изричното указание да се използва правото на преференция.

За да бъдат улеснени по-възрастните избиратели, с чавки са отбелязани номерът на бюлетината и позицията на Исмаилов в листата на Реформаторския блок. Според правилата, заложени в новия Изборен кодекс, предизборната агитация на език, различен от българския, е забранена.

Пред BPost.bg Корман Исмаилов с неохота отрече да има нещо общо със случая. „Говорих с хора от областта. Те не знаят за подобни плакати“, обясни той.

Кандидатът за евродепутат дори се определи за жертва на предизборна манипулация. На въпрос защо неговото име и снимка са на плакатите и защо те са разпространяват в Добричка област, откъдето беше народен представител, той отговори : Ами …незнам“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.