БСП

Корнелия Нинова, КБ: С промените на Закона за конкуренцията защитаваме българското

Българските производители не могат да чакат повече. Приемаме Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията. Той идва в изпълнение на политически ангажименти за борба с монополи, с големите, с тези с господстващо положение в защита на малкия и средния български производител. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Корнелия Нинова.

Тя попита кой ще е този български народен представител, който би гласувал срещу такива предложения и ако го направи, то с какъв аргумент ще бъде. „Затова призовавам цялата зала, всички, независимо от политическите различия, да подкрепим промените в Закона за защита на конкуренцията заради дребните и средни производители, заради българското, заради повече работни места и повече данъци в бюджета и повече брутен вътрешен продукт”, каза още Нинова. 

„Защитаваме дребните български производители, като им гарантираме равнопоставеност с големите. Няма да се налагат от страна на веригите такси, срещу които не се предоставя услуга, няма да се продава под себестойност. Веригите няма да могат да поставят и условия да не се продава на други места и на различна цена. Общите условия ще бъдат публични и ще се качват в интернет”, обясни депутатът. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.