Атака

Космонавт-герой на СССР награди Волен Сидеров с орден „Звезда Отечества“

В Москва водачът на листата на „Атака” за евроизборите Волен Сидеров беше награден с руския орден „Звезда Отечества”. Отличието връчи космонавтът и два пъти герой на Съветския съюз Борис Волинов, съобщиха от партията. Орденът „Звезда отечества” се присъжда на Волен Сидеров от Горната камара на руския парламент за принос в развитието на отношенията между България и Русия. Със събитието беше открита кампанията на „Атака” за евроизборите.

„За мен като български политик, е голяма чест да получа ордена „Звезда Отечества”. Всъщност с това събитие аз откривам кампанията на нашата партия „Атака” за евроизборите. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента. Аз и моите двама колеги – Десислав Чуколов и Магдалена Ташева, водим листата на нашата партия и ще бъдем гласа на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури”, заяви лидерът на „Атака”.

„Ние от „Атака” смятаме, че днес ЕС е марионетка на САЩ и на това трябва да се сложи край. Ние смятаме, че България трябва да е неутрална във военно отношение и да не членува в НАТО. Убедени сме, че България и Европа трябва да развиват приятелски културни и икономически отношения с Русия, а не да враждуват с нея. В българския парламент единствено нашата партия каза ясно: „Признаваме референдума на Крим, против санкциите срещу Русия сме, против забранителните списъци на руски политици и бизнесмени сме”. Това се разминава с официалната позиция на правителството на България, но затова пък, когато у нас има правителство на „Атака” и аз съм министър-председател, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните отношения с Русия, която смятаме за братска страна”, заяви Сидеров.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.