Новини

Кворум: Миков брои депутатите като пилци

За втори пореден ден в Народното събрание няма кворум при първоначалното биене на звънеца. Председателят на Народното събрание Михаил Миков поиска регистрация на народните представители, въпреки че „ситуацията в залата е очевидна”. Регистрираха се 110 народни представители. Михаил Миков обяви 30-минутна почивка. На повторното преброяване се бяха регистрирали 112 народни избраници. Заместник-председателят Мая Манолова демонстративно слезе от трибуната.

След като удари с чукчето председателят на парламента Михаил Миков каза:“Очевидно в 42-то народно събрание няма народни представители, които искат да се проведе тържественото заседание. Ще разпространя пред медиите списъка на отсъстващите депутати“. Той изброи, че има 7 провалени заседания през тази сесия. Ако и след обявената 30-минутна почивка не се съберат 121 избраници, няма да има заседание и днес.

Преди второто преброяване лидерът на ГЕРБ призова за незабавни избори 2 в 1. „Държавата вече няма парламент, тресе се, буксува. Само лошо може да се случи в тази държава“, каза Борисов. „Незабавни предсрочни избори 2 в 1. Българският парламент не може да е зависим от четвъртата партия. Ние сме опозиция и по никакъв начин не подкрепяме това правителство. Смятам, че е пагубно”, каза Борисов. „Аз съм в парламента и съм се регистрирал. ГЕРБ е първата политическа сила в България на парламентарните избори. По конституция първата партия избира правителство. Ако не може да събере кворум, дава на втората. Кворумът е задължение на управляващите, на тези, които искат да управляват. Аз съм им дал един глас, даже два. Оттук нататък или ще признаят, че „Атака” е партията, която държи кворума, и без нея БСП и ДПС не могат да управляват. Трябва да го признаят. В противен случай аз не виждам защо да осигурявам на Станишев управление. Този, който не може да си събере мнозинство в парламента, няма право да управлява”, каза още Борисов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.