Новини

Лют спор по БНТ кой е открил бежанските лагери в София

Лют спор по БНТ кой е открил бежанските лагери в София се разрази по време на дебата между шестима кандидати за кметове на града. Настоящият кмет Йорданка Фондъкова каза, че Пламен Орешарски ги е създал, но това е станало без знанието на Столична община. „Капацитетите им са на предела. Става въпрос за центровете във „Военна рампа” и „Враждебна”. Всичко стана на тъмно и просто ни бе сведено”, каза тя.

Андрей Георгиев – кандидатът за кмет на ДПС, я апострофира, че двата центъра са открити със знанието на общинарите.

В този момент обаче кандидатът за кмет на ВМРО Ангел Джамбазки подкрепи Фанкъдова, като потвърди думите й, че Столична община е разбрала постфактум за двата центъра.

Професор Михаил Мирчев, кандидатът на БСП, попита Фандъкова защо не са проверени бежанците, окупирали центъра на София, а се правят акции от време на време.

Тя му отговори, че от общината развиват много активно програмата си за видеонаблюдение и това е в основата на превенцията.

Мирчев каза още, че непрекъснато от общината се дават сигнали за корупция и няма да сбърка, ако каже, че става въпрос за мафиотизиране на общината.

Ангел Джамбазки от ВМРО сподели във визията си за развитие на София, че ако стане кмет, ще извади бежанците от София, и от другите градове, и ще ги съсредоточи в лагери, които държавата трябва да изгради близо до границата ни.

Кандидатът на реформаторите Вили Лилков добави по темата за бежанците, че центърът във „Военна рампа” вече стига капацитетът си и няма повече място.

Кандидатът за кмет Георги Кадиев, който е подкрепен от АБВ, каза, че София не се управлява добре. Той даде за пример това, че бюджетът на София е 1,5 млрд. лева, което прави близо 1000 лева на човек.

„Реално се харчат 500, а другите потъват. Това е истината. Като кмет бих направил така, че хората в крайните квартали да живеят така, както в центъра. Проблемът с бежанците е всеобщ, но основно той е ангажимент на държавата, а общината в случая има допълваща функция”, обясни Кадиев.

Йорданка Фандъкова добави, че усилено продължава работа по най-голямата програма за видеонаблюдение, като се работи по 300 обекта. „Имаме стотици хиляди камери”, обясни тя.

Това веднага накара Кадиев да я репликира, че стотици е силно казано, но няколко хиляди би се съгласил.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.