ДПС

Лютви Местан и ръководството на ДПС се срещнаха с хора в Кърджали

Председателят на ДПС Лютви Местан и ръководството на партията пристигнаха в Кърджали, където ще закрият предизборната си кампания. Вчера Централният лъч се срещна с избиратели в кв. Боровец, гр. Кърджали. “Пред вас стои председателят и централното ръководство на единствената партия, която по време на цялата кампания казва: България не е само София, с нейните жълти павета, ние сме единствената партия, която казва кв. Боровец на Кърджали също е България” каза Местан от трибуната.

Квартал Боровец в Кърджали не е най-красивият, но лидерът на ДПС избра да започне обиколката си в района на Източните Родопи точно от там, с едно послание от песента на Орхан Мурад: “Не позволявай на надеждата ти да умре, не позволявай да ти мачкат гордостта, знай си стойността приятельо”. Искам скъпи братя и сестри да знаете, че сте голяма ценност и не си продавайте гласа за 30 или 50 лева. Не си продавайте гласа. Има една партия, която ще ви защитава, ще ви пази гордостта.”

Местан продължи коментирайки състоянието, в което се намира кварталът: “Чуйте ме, и ако мога да гледам всеки един от вас в очите ви, искам да отправя едно много сериозно послание: Решаването на този проблем е отговорност и на местната власт, но не само на местната власт. Необходима е национална политика за облагородяване на всички малцинствени квартали. Движението за права и свободи е гаранция за това, че рано или късно ще наложим такава национална програма за да прилича и квартал „Боровец” на центъра на София, на центъра на Пловдив, на центъра на Бургас. България ще стане истински европейска страна, когато и квартал „Боровец” заприлича на европейски квартал. Това не е политическа цел на ДПС, това е каузата на Движението за права и свободи”.

“Скъпи братя и сестри, ние искаме силна, а не силова държавна политика, спрямо малцинствата и малцинствените квартали. Ние искаме държавата да влезе в тези квартали със своя национална програма за благоустрояването на малцинствени квартали, а не силово с багери, които да събарят къщите на нашите братя и сестри. Само че, за да се случи тази държавна политика вие се нуждаете от вашите политици, които да представляват вашия интерес.” каза още Местан и призова “на 25ти ще гласувате свободни, горди, като истински соколи, които ще изберат своя кърджалийски сокол – Хасан Азис”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.