ДПС

Лютви Местан на десант с автобуса на ДПС

Всички кандидати за евродепутати на ДПС да бъдат в София на 3 май вечерта. За да тръгнат заедно с лидера на партията Лютви Местан на официална предизборна обиколка от 4 май. Такава депеша са получили от централата на Движението номинираните за мандат в Брюксел. Всички евродепутати заедно с Местан ще бъдат в традиционния предизборен автобус на движението, който вече е брандиран с номера на партията в интегралната бюлетина – 29, пише „Стандарт“.

Както и с мотото на кампанията за европейските избори: „ДПС в Европа! Европа в България“. Първата спирка на автобуса ще е съборът в Ябланово, където ще бъде отбелязана годишнината от т.нар. Майски събития от 1989 година.

Близо 30 възпоменателни митинги и чествания са предвидени по календар от активистите и симпатизантите на движението. Най-вероятно на 17 май ще е един от най-грандиозните митинг-събори, този в историческата местност Демир баба теке край Исперих. Там по традиция се събират хиляди от цялата страна, а през последните години съборът посреща гости от Румъния, Македония, Гърция и Турция. На следващия ден по предварителна програма е възпоменателният митинг в село Пристое, Шуменско. А на 19 май кандидатите за евродепутати на ДПС ще бъдат в Джебел, Кърджалийско.

Запознати припомниха, че от 1998 година датата е избрана и за празник на града. Джебел ще бъде една от последните спирки на предизборния автобус на ДПС за кампанията. А тази година се навършва четвърт век от Майските събития.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.