ДПС

Лютви Местан: Село Гулийка вече е държавна политика

Само за една година кабинетът „Орешарски” отделя за общинска спортна инфраструктура 7 пъти повече, отколкото ГЕРБ за 4 години. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна. Така той отговори на ГЕРБ, които по-рано в писмо до медиите поискаха обяснение за това как са похарчени 20 млн. лв., предвидени за спортна инфраструктура. „Защото ще проведем избори за български представители в Европейския парламент, ние от ДПС първи преди 10 дни отправихме призив предизборната кампания да се води на толерантен политически език и да не допусне вътрешнополитически компромати да погълнат изцяло европейската проблематика, която би трябвало да е в центъра на политическия дискурс.

Ще водим спор с политическите опоненти единствено с езика на политическата аргументация, без компромати. Поех категоричен ангажимент, че няма да оставя без отговор нито една провокация по отношение на ДПС”, заяви Местан. 

Той даде за пример „откровената истерия, която основната опозиционна сила от ГЕРБ разгръща по повод инвестиционната програма на кабинета „Орешарски” и средствата, отделени за спортна инфраструктура”.

„В инвестиционната програма за общинска инфраструктура са заделени над 73 милиона лева. Българските граждани вече знаят, че за масовия спорт 2014 г. е най-добрата през периода на прехода към демократично общество”, каза още Лютви Местан.

Той заяви, че не оспорва постиженията в спорта през миналите 4 години, но те се свеждат само до зала „Арена Армеец” – 108 милиона лева. „От тях бяха върнати 21,6 милиона ДДС, които са инвестирани в Спортпалас, „Дианабад”, посочи той. По думите му тези пари са преведени без обществена поръчка. „На това се вика далавера и се надявам компетентните органи да се ангажират с казуса”, каза Местан.

„Орешарски отделя 7 пъти повече само за 1 година, отколкото вие за 4 години”, заяви той. По думите му, 43% от средствата са отделени за общини на ГЕРБ, 33% за общини, управлявани от БСП и 21% за общини, управлявани от ДПС. „Малко срам нямате ли? 80% от 10 800 000 лева при управлението на ГЕРБ са за общини на ГЕРБ. Няма по-грубо партизиране на държавния лев. Едва 5% за общини на БСП, 0% за общини на ДПС. При ГЕРБ имахме нула лева за общинска спортна инфраструктура за цели 4 години управление на ГЕРБ”, подчерта Лютви Местан.

Лидерът на ДПС заяви, че кабинетът „Орешарски” възстановява справедливостта, след като по време на мандата си ГЕРБ напълно са игнорирали нуждите от спортни съоръжения в селищата, където градоначалниците са от ДПС. За целта Местан подхвана темата за село Гулийка, която е любима и на спортната министърка Мариана Георгиева.

„И естествено сега, предвид ангажимента на кабинета за възстановяване на справедливостта, средства ще има и за Йонково, Разградско, за Люляково, Руен, за Лъжница, Благоевград, за Пашово, Велинград и естествено, че и село Гулийка”, заяви Местан.

„Гулийка влезе в активния политически речник на днешна България и това е най-хубавата новина – Гулийка е в центъра на държавната политика. В Гулийка има средищно училище, в което се учат 160 деца. Ще си имат своята спортна площадка. Държавната политика не е само Арена „Армеец”. При управлението на Борисов беше Арена „Армеец”, а при Орешарски Гулийка ще бъде в центърa на държавната политика”, каза Лютви Местан.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.