ДПС

Лютви Местан: Вотът на 25 октомври ще покаже, че изолацията на ДПС не успя

Вотът на 25 октомври ще покаже, че изолацията на ДПС не успя. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който е и председател на централния предизборен щаб на партията по време на националното откриване на предизборната кампания в Исперих, цитиран от „Фокус“. Лютви Местан заяви категорично, че победата на ДПС не се свежда до брой спечелени кметове и общински съветници.

За ДПС по-важният резултат от вота на 25-ти октомври е от друго естество – ценностно, стратегическо.

„Опитът ДПС да се изолира от политическия живот на страната завърши с провал. На 25 октомври ще се реализира важен етап от стратегическото препозициониране на ДПС като необходимата за България либерална партия – важен гарант за европейското развитие на страната”, посочи Местан. Той допълни, че ДПС не може да бъде изолирана, защото силата на партията, идва от над половин милион избиратели.

„Това е посланието към нашите приятели от другите политически сили, които сънуват изолацията на ДПС”, каза още Местан. Слоганът на ДПС за местните избори е „Либерални общини – демократична България”.

За ДПС общините са основата на съвременната демокрация, посочи още Местан. По думите му общините са белите дробове на демокрацията и колкото по-свободни са общините, толкова по-здрава и укрепена е и самата демокрация.

„На ДПС се гледа като на донор. На тези избори обаче, ние казваме – интеграцията е интеграция само, когато протича и в двете посоки. Затова на тези избори ДПС продуцира и нови коалиционни формули, с които се явяваме в общини като Тервел, Добричка, Златарица, Стражица. Убеден съм, че спечелването на тези общини, ще означава разгръщането на българския етнически модел”, каза още Местан.

Той заяви, че под община ДПС не разбира само Пловдив, Бургас, Варна и София с нейните жълти павета, благоустроени булеварди, спортни зали и културни институции. „За нас община е и Исперих, Дулово, Главиница, Стражица, Тервел, Добричка, Върбица”, каза Местан. За ДПС общини са и малките такива.

„Малкото населено място, потъналите в прах и кал малцинствени квартали. В тях живеят равноправни български граждани, които имат право на свой европейски стандарт и самочувствие затова и платформата на ДПС ще бъде припозната от стотици хиляди избиратели и ще спечели тези избори“, посочи лидерът на Движението.

Той изтъкна още, че ДПС има сили да постигне победа в повече от 40 общини. „Победата за ДПС означава да се запазят всички общини, спечелени по време на местните избори през 2011 г. и да се възстановят онези общини, в които ДПС е загубила – като Дулово и Главиница“.
„За ДПС победата е победа само тогава, когато партията се разширява. Това означава към нашите досегашни 37 общини да добавим още и за първи път в историята на партията да прескочим границата от 40 общини, избрани с листата на ДПС. Имаме сили да постигнем това, защото след последните парламентарни избори се оказа, че ДПС е първа политическа сила в близо сто общини”, каза още Местан. Той коментира още, че обикновено на втори тур вотът се етнизира – всички срещу ДПС.

„И леви и десни и земеделци се обединяват срещу ДПС. Тогава питам, коя партия е етническата? Кой гласува по етнически признак? Не може да наречете етническа партия, която се яви в Исперих – такъв пъстър букет от кандидат – кметове на общини, който представя всички етноси в България”, каза още в речта си Местан и допълни, че либералният отбор на ДПС тръгва към поредната голяма своя изборна победа.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.