Атака

Магдалена Ташева: Трябва да издигнем 8 метрова стена по границата с Турция

Ако „Атака” има повече хора в европарламента, ЕС ще разбере, че България има нужда от стена по границата с Турция. Ние гарантираме, че България ще стане сигурна външна граница, защото може да вдигнем 8 метров зид. Израел как се огради, а други страни. Тава каза Магдалена Ташева от „Атака” пред Кеворк Кеворкян и допълни, че в ЕП са допуснали Австрия да вземе 500 бежанци от Сирия, а у нас те били 20 000.

Ташева след това настъпи Илияна Йотова от БСП за бъдещето на България в ЕС и по-специално защо тя е гласувала „въздържал се”, когато в Европарламента са гласували за спирането на проекта „Южен поток”. „Само Маруся Любчева е гласувала против, а вие, г-жо Йотова, с „въздържал се”, попита Ташева.

„Не беше документ за „Южен поток”, а вътре и бе и темата Украйна. Проектът „Южен поток” бе част от документа. Това е”, отвърна Йотова и подкачи опонентката си, че има „невчесани мисли”, визирайки това, че явно не е запозната с целия документ.

„Аз съм взимала отношение по въпроса за „Южен поток” в европарламента. След като „Южен поток” бе заклеймен като санкция срещу Русия, защо вътре да не попадне и „Северен поток”. Ако ще е санкция, защо не го спрем и него. Но в „северен” са Италия, Гърция и Унгария. Други страни са”, обясни Йотова.

Ташева пък подхвана темата, че скоро еврокомисар Гюнтер Йотингер, който отговаря за енергетиката, е изпратил ултимативни писма до министър Драгомир Стойнев, с които иска да се спрат действията срещу ЕРП-тата.

„Има две писма на Йотингер до Драго Стойнев с ултиматум да спре отнемането на лиценза на ЕРП-тата. Писмата започват с това, че му е било доложено, от десните – от ГЕРБ, разбирайте. После Драгомир Стойнев е повикан в Брюксел, за да преговаря там с хора от трите ЕРП-та. В писмата се иска също така парламентът да не приеме поправки в закона за енергетиката. Какво е това”, възмути се Ташева.

Йотова пък се защити, че много пръти е коментирала темата за „Южен поток” и е спорила с Йотингер, а това можело да се провери.

Йотова призова, че трябва да се гласува за БСП по много причини. „Темата за бежанците е един обемист пакет от закони за миграция. България и Италия са външни граници и това е причината тази страни да понесат големия удар. Нещата са различни. По темата се работи в Европа”, завърши Йотова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.