България без цензура

Мария Календерска, ББЦ: Йорданка Фандъкова е 40 пъти по-зле от кметовете на Бургас и Благоевград

Мария Календерска заяви днес, че Столична община не менажира програмата за саниране качествено и е постигнала мижави резултати, особено в сравнение с други общини, където сключените договори за енергийна ефективност на блокове са много повече. Тя упрекна кметицата Фандъкова, че е на път да изгуби средствата, отпуснати за саниране на сгради, защото се отнася небрежно към управлението на тази програма.

Ето какво написа кандидатът за кмет на София Мария Календерска във Фейсбук:

„Провалът на „най-успешния герберски кмет“ Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova е най-видим в шумно прокламираната акция, с която ГЕРБ спечелиха изборите – санирането.

Община Бургас е сключила 185 договора, Благоевград – 164, а София – 81 договора. София е с резултат 4 пъти по-нисък от Бургас и Благоевград, взети заедно. Това се нарича лош мениджмънт. В двата други града има 10 пъти по-малко жители от София, 2 пъти по-добро усвояване и елементарните сметки показват, че става дума за 40 пъти по-лош мениджмънт.

В края на годината програмата, която отпуска пари за енергийната ефективност на сградите, приключва. Средствата ще останат неусвоени поради безсилието на кметицата, главния архитект и целия Общински съвет. Няма общинска структура, която да се заеме с този изключително важен за столицата проблем. И най-страшното – никой не носи отговорност.

Проблемът за ниската енергийна ефективност си остава на гражданите.

Изборите са единственият вариант да бъдат наказани тези, които проявяват престъпна небрежност към нуждите на града.“

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.