България без цензура

Мария Календерска, ББЦ: Кой напада деца по улиците на София?

Въпросът „Кой напада деца по улиците на София?“ на кандидатката за кмет на столицата е отправен към Столична дирекция на вътрешните работи. Поводът е нападението над 13-годишно момче на завладяната от нелегални имигранти ул. „Цар Симеон“ в центъра на София. Мария Календерска припомня, че по тази улица е трудно да се срещнат българи и изразява съмнение, че нападението над момчето може да е от страна на нелегални имигранти, но това все още не е изяснено.

Толерантността не бива да бъде за сметка на сигурността, това е общото послание на кандидатката за кмет на София. Ето и цялото изказване в социалната мрежа:

„ВЪПРОС КЪМ СДВР – КОЙ НАПАДА ДЕЦА ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ? Миналия петък едно момче на 13 години беше нападнато на централна улица в София.

Улицата е „Цар Симеон“ и по нея отдавна не се движат българи. Тя е заета от нелегалните мигранти. Това е трети инцидент с нападение, стигнал до медиите, за последния месец. Имаше и смъртни случаи, и побой над жена.

Сега нападнаха дете.

Медиите скриха лицата им, за да не се създават настроения срещу бежанците. Но има кадри, на които безспорно се виждат виновниците. Не знам дали са бежанци, но се надявам полицията да знае.

Преди два месеца минах оттам с камера, заснех улицата, пълна с мургави и жестоки лица, без никакво българско присъствие. Още тогава поисках общинска полиция да удвои присъствието си по улиците, но не за да паркира правилно коли, а за да пази гражданите на София.

Поисках улично осветление, защото тези места вечер са недостъпни за жени и деца. Досегашната кметица Йорданка Фандъкова е твърде толерантна, твърде добра и твърде дълго пренебрегва безопасността на хората. За мен сигурността и здравето на живеещите в София са приоритет, от който няма да отстъпя.“

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.