България без цензура

Мария Календерска, ББЦ: Общинска полиция да пази софиянци от нелегалните емигранти

Общинска полиция да пази софиянци от нелегалните емигранти, а не да следи дали паркират правилно и дали си плащат Синя и Зелена зона, поиска кандидат-кметът на София Мария Календерска чрез профила си във Фейсбук. Според Календерска, за да се предотвратят ексцесии като вчерашната, когато сирийски емигранти се клаха в центъра на София, общинските полицаи трябва да бъдат ангажирани с патрулиране в рисковите квартали, не само в центъра.

Призивът й включва също искане за повече и по-качествено видеонаблюдение, както и за по-добро оборудване за общинските полицаи. По този начин ще се осигури повече сигурност в целия град, не само в централните му части, категорична е тя.

„Районът, в който днес сирийски емигранти убиха друг сирийски емигрант – около Женския пазар, отдавна е завладян именно от пришълци без документи и идентичност, които не се страхуват от полицията, не спазват реда и застрашават спокойствието и сигурността на столичани“, пише кандидат-кметът на ББЦ в профила си. Според нея е нелепо столичната Общинска полиция да се занимава с незаконното паркиране, когато градът е залят с незаконни емигранти.

„Вината всъщност не е толкова в нелегалните, колкото в столичното ръководство, което не успява да осигури сигурност и стабилност в София“, заявява Календерска и се обръща към настоящия кмет на София: „Г-жо Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, при 1,5 млрд. лв. бюджет дори не се стараете да осигурите основно право – сигурност и безопасност в една европейска столица. На ваше място това щеше да ми е приоритет“.

Календерска публикува и видео, заснето от нея, което показва как изглежда една от централните софийски улици посред бял ден – без нито един надпис на български и с пълчища от имигранти като подчертава, че „видеото не е заснето в някой арабски град, а в центъра на европейска София, на същата улица, където днес е извършено клането“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.