България без цензура

Мария Календерска с приоритет за София: Насочване на работата и бюджета на общината към гражданите

Насочване на работата и бюджета на общината към гражданите, а не както е сега – към обръч от фирми. Това определи като свой приоритет №1 кандидатът на ББЦ за кмет на София Мария Календерска с № 9 в Бюлетината за кмет и общински съветници. Смята, че ако успее да го реализира, по естествен път ще се пребори за осъществяването и на другите свои идеи. Обяви, че има екшън план за София с 9 цели и ще се бори за всяка една от тях.

Календерска е категорична, че нейната позиция и тази на Йорданка Фандъкова са двете единствени полярни позиции и затова балотажът трябва да е ГЕРБ-ББЦ. Коментира, че гласовете за всички други кандидати ще се разпилеят, защото те ще бъдат партньори на Фандъкова, а и всички останали кандидати в София са представители на българския или европейския парламент, те ще се върнат на депутатските си места и накрая в Общинския съвет ще останат тя и Фандъкова.

Според нея хора, които от 10-15 години са част от управлението на София, няма как да спечелят доверието на избирателите, тъй като те са били част от порочната практика и очевидно им е липсвало желанието, ентусиазмът и мотивът най-вече да променят това. Като пример даде Вили Лилков.

„Той е чудесен човек, но с твърде дълъг опит в общината. Това от една страна е плюс, но от друга огромен минус, защото го прави на практика част от всички възможни колаборации в миналото. Като пример ще посоча, че беше член на борда на „Софийска вода“. А и за жалост той само помага на партията си и след изборите ще се върне в парламента, а неговите идеи ще се „завещаят“ на Трайчо Трайков, който беше позорно отстранен от първото правителство на Бойко Борисов, когато започна разследването му за конфликт на интереси. Поради тази причина не гледам на г-н Лилков като реален опонент, реален е само този, който ще продължи битката в СОС и след 26 октомври“, смята кандидатът на ББЦ.

„Основният проблем на г-жа Фандъкова са ГЕРБ и Бойко Борисов. Тя се прави на добрата фея, завесата, зад която се разиграва целият корупционен театър в столицата. Тя има възможност да се справи с корупционните практики и кражбите в общината, но не го прави, защото те са тясно свързани с ГЕРБ, техни близки фирми и общинските им съветници. Лично мен би ме било срам Андрей Иванов и Орлин Алексиев, които бяха разследвани за сериозни престъпления и злоупотреби, да са отново в листата за общински съветници. Но нейната най-голяма слабост е, че позволява и се примирява с това да бъде използвана за параван. Тя може да не е участник, но подобна роля моментално те прави съучастник. Аз ще бъда техният кошмар в общинския съвет“, твърди Календерска в интервю за сайта newsinthecity.bg. „Пълна ревизия на обществените поръчки и на разходите на общината ще покаже колосални разминавания със закона – фиктивни ремонти, надпазарни цени, колосални злоупотреби. Прозрачността, която аз ще внеса в общинския съвет, ще извади наяве много неща!“, обеща тя.
Кандидатът на ББЦ определи като връх в некадърността посегателството върху Антична Сердика в Ларгото. „Не искам да съм на мястото на археолозите, които положиха огромни усилия за разкриването на това безценно историческо богатство. Нито Форума в Рим, нито Агората в Атина се надстрояват“, каза тя.

Календерска обяви лошото и скъпо строителство, концентрирано в централните части и дадено на близки до управляващите фирми, като една от печалните емблеми на ГЕРБ в София. „Трябва да се завишат изискванията и санкциите към некачествените ремонти не само на хартия. В момента в София важи правилото „гарван-гарвану око не вади“. Затова моята кандидатура им вади очите толкова много“, коментира кандидатът за кмет.

„Аз не съм обвързана с тези схеми, не съм участник в тях. Имам спокойствието и подкрепата от Николай Бареков да свърша това, което е правилно без натиск, без лобизъм за бизнес интереси с ясна политическа рамка – опозиционната. Това е нещо, което имам само аз. Нито един друг кандидат го няма“, обясни тя.

По отношение на бежанците каза, че те вече са страховито застрашаващ проблем и са нужни спешни, безкомпромисни мерки за сигурността на София. „Трябва специален закон за затягане на контрола, какъвто приеха в Белгия, Австрия и Германия, денонощни патрули в рисковите райони, увеличение на правомощията и броя на общинска полиция. Ежедневно сътрудничество с всички отговорни институции за нелегалните мигранти и осигуряването на реда и спокойствието. Бежанските центрове трябва да се преместят в близост до границата, а не да са в сърцето на столицата. А всички, които не са влезли легално и не бягат от войната – да се депортират. Стряскащо е, че сирийците са само 20%! Най-опасното е, че тези хора продават кръвта си, проституират и са готови за жълти стотинки да изпълнят всякаква поръчка. Като майка настоявам българските политици да се държат като българи, а не като афганистанци или германци“, призова Календерска.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.