БСП

Мая Манолова: АБВ става патерица на ГЕРБ

Първоначалната идея за създаването на АБВ бе подменена. Така движението на Георги Първанов, с действията които прави, се превръща в патерица на ГЕРБ. Това заяви пред bTV заместник-председателят на парламента Мая Манолова. „Не знам как ГЕРБ и Бойко Борисов гледат хората в очите след изборните манипулации, които правеха. Чудя се как Цецка Цачева сега си позволява за да критикува новия Изборен кодекс.

Тя твърди, че той е на 90% като стария. Е, като е така, защо са против? Нали си спомняме, как се носеха чували с бюлетини, как се подменяха изборни книжа. Не знам какво самочувствие имат, за да коментират, след всички провалени избори, които правеха. На Росен Плевнелиев ще остане клеймото „избран с измама“ по кодекса „Фидосова“. Не искам да слизам на нивото на Цачева. Такова е и нивото на ГЕРБ в парламента – хули и лични обиди”, каза Манолова. 

Тя отново коментира и сигнала в прокуратурата за бюлетините в Костинброд, който е подала, защото и била сигурна, че сигналът й е верен. „Тепърва предстои да се види ще има ли осъден по това дело. Важно е, че благодарение на прокуратурата бяха арестувани 480 000 бюлетини. Затова ГЕРБ са толкова настървени – бюлетините не можаха да влязат в употреба”, добави тя.

Манолова е убедена, че БСП ще бъде първа политическа сила на предстоящите евроизбори. „Срещам се с хора и виждам настроенията им. Нямам притеснения за това, че ще бъдем първа политическа сила на евровота. Сергей Станишев най-вероятно ще е водач на листата ни, но няма да се бори за депутатско място, а ще продължи да работи за БСП”, каза още Мая Манолова.

Попитана дали има амбиции за председателския пост в партията, Манолова каза: „Никога не съм имала такива амбиции, а никого не е говорено в тази посока. БСП има лидер в лицето на Сергей Станишев и целта пред нас е да спечелим европейските избори.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.