БСП

Мая Манолова: Действителността надмина кошмарите ми

Острието на БСП, депутатът Мая Манолова, обвини президентът Росен Плевнелиев в пристрастност.“Той е първият президент, който си позволява да даде предимство на партията, която го е излъчила и да ощети друга партия. Ощетената партия е ДПС“, заяви в студиото на БНТ Мая Манолова.

Известната с неспирното си говорене юристка каза: „и в най-лошия ми кошмар не съм си мислела, че ще стане така. Новината от вчера е лошият знак, който даде президента към цялото общество. когато има определен партиен интерес, той е над всичко- закона, обществения интерес, правилата, нормите“, изреди Манолова. 

Вчера президентът се опита да се подиграе с парламента. И даже успя, каза червената фурия.Оказа се, че много преди старта на пленарния ден той е подписал Указа.Парламентът можеше да не избере заместник-председател. Президентът има правомощие по отношение на тези 13 члена. ГЕРБ не гласуваха за никоя от номинациите на другите парламентарни партии. Както и ние не можем да си изберем председателя сами, каза Манолова. 

Никога не съм поставяла под съмнение способността на президента да направи една проста математическа сметка, за която не е нужно особено юридическо образование. Той показа обаче освен че не може да обединява нацията и да крепи демокрацията, и че не може да смята, зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. 

По думите й ГЕРБ са поискали бонус от президента за ЦИК. ГЕРБ са свикнали да получават всичко, заобикаляйки закона. Те така управляваха, каза зам.-председателят на парламента. Вчера президентът се опита да се подиграе с парламента и даже успя. Ако президентът смята, че е нормално да издава противоконституционни актове, то аз и парламентът не смятаме така, подчерта Манолова. По думите й дори ЦИК да остане без втори зам.-председател, това няма да попречи на работата на комисията.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.