БСП

Мая Манолова: На евроизборите ще играем за победа

На предстоящите евроизбори ние играем за победа, така че Сергей Станишев е логично да оглави нашата листа, казвайки, че БСП излиза на терена с ясната задача да бъдем първи. Няма спор, че БСП ще победи ГЕРБ. Тово заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

„В никакъв случай не съм в близки отношения с Ивилина Алексиева. Дори не съм водила разговор с нея за това дали да бъде издигната за председател на ЦИК. Тя е ярък представител на гражданския сектор, който е защитавал публични каузи, включително тази за честни и демократични избори”. Така Манолова коментира нападките, че е в близки отношения Алексиева, чиято кандидатура бе издигната от Института за модерна политика.

„Решихме да подкрепим точно нея, защото е ярко разпознаваемо гражданско лице, а не някоя партийна подводница. Биографията й е достатъчно впечатляваща”, допълни Манолова.

Тя наблегна на това, че за първи път членовете на ЦИК се избират след публична процедура пред очите на цялото общество – с ясни номинации, направени и от граждански организации, и от партиите, както и с изслушване на кандидатите.

„Второ, за първи път граждански организации могат да предлагат членове на ЦИК. БСП удържа на думата си и половината от нашите предложения са именно предложения на граждански организации. Те не са свързани по никакъв начин с партията”, поясни зам.-председателят на НС.

На въпрос дали ще подкрепи кандидатурата на ГЕРБ в лицето на Цветозар Томов, Манолова заяви, че макар и той да има друга политическа принадлежност, тя няма никакво съмнение, че е човек, който изповядва каузата за честни избори.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.