БСП

Мая Манолова: Не сме доволни от резултатите в Кюстендилско

Кюстендилска област е една от трите области в България, в които БСП бие ГЕРБ с малко над 2%, но няма как да сме доволни от резултатите на фона на националния резултат. Това каза на пресконференция в Кюстендил зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. „Не сме доволни и от резултатите и в Кюстендилска община, и в Кюстендилска област. Очевидно сме допуснали сериозни грешки в кампанията и в работата си преди това. Ясно е за всеки, че не успяхме да мобилизираме левия вот. Нашите избиратели в Кюстендилска община и в цялата област не ни подкрепиха достатъчно активно. Освен това не успяхме да консолидираме левия вот, а го разпиляхме щедро”, допълни Манолова.

Тя даде няколко примера за община Кюстендил. Според нея само от объркването на избирателите, които са гласували за „Българската левица” БСП е загубила 121 гласа. 795 гласа са получили от АБВ, а БКП – 94, както и „Съюза на комунистите в България” – 30 гласа за община Кюстендил.

„На тези избори сме подарили 1000 гласа на нашите опоненти от разединението на левицата. С тези 1000 гласа щяхме да имаме друго самочувствие”, каза още тя. Тя подчерта, че предстоят анализи, но е очевидно, че са допуснати грешки, за които трябва да бъдат положени доста усилия, за да бъдат преодолени.

Манолова коментира резултатите в Бобов дол, като припомни данни от последните парламентарни избори. „Тогава БСП имаше около 1100 гласа, а партия „Лидер” около 1800 гласа. Това означава, че участието на партия „Лидер” в повишаването на нашия резултат в Бобов дол е с по-малко от 500 гласа, а в цялата област побеждаваме ГЕРБ с 850 гласа”, каза Мая Манолова. Тя посочи, че буквално дни преди вота е поръчано социологическо проучване, което е давало преднина на БСП с близо 12%. Тези 12% обаче са били загубени по пътя. Според Мая Манолова, АБВ е разпиляла ляв вот.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.