БСП

Мая Манолова оцеля на поста си след второ искане за оставка

След като днес първа точка от дневния ред влезе искането на оставката на Мая Манолова като зам. – председател на Народното събрание, повече от три часа опозиция и управляващи си разменяха обвинения и обиди с ясното съзнание, че резултатът от гласуването е предрешен. В края на дебатите Сергей Станишев заяви, че искането на оставката на Мая Манолова е просто желание да пречи на работата на парламента Вие се гаврите с 50 000 български полицаи, целта е просто да забавите приемането на закона за МВР, обърна се соцлидерът към представителите на ГЕРБ.

В своето изказване, Манолова също посочи, че всъщност идеята на опозицията е само да забави приемането на МВР закона и не нейната личност е причина за исканата оставка. Тя нарече „абсурдни” мотивите, с които се иска отстраняването й от ръководството на парламента.

Мая Манолова припомни цветисти изрази, използвани по време на вчерашното заседание от депутати на ГЕРБ. Според нея, словесните излияния на опозицията са продължили и след заседанието на парламента. „Дупнишката правна школа” бе често споменавана по мой адрес, но това едва ли е оправдано, след като във вашия проект за оставката ми има грешки”, продължи тя.

Манолова се извини на българските полицаи за изгубеното време днес, което е могло да бъде използвано за приемането на закона за МВР. При гласуването искането на нейната оставка бе отхвърлено от 106 народни представители срещу 57 подкрепили решението.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.