Прогнози

„Медиана“: При избори днес БСП получава 21.9%, ГЕРБ – 19.6%

При изборите днес БСП получава 21.9%, а ГЕРБ – 19.6%. “България без цензура” запазва твърдо четвъртата позиция на евроизборите. Това показва последното изследване на агенция “Медиана” за месец април. При вот днес коалицията около партията на Николай Бареков би получила 7% от гласовете. С най-добри позиця към момента според изследването е БСП – 21,9%, а ГЕРБ са с 19,6%. ДПС е на трето място с 8,8%, следван от “България без цензура” – 7%.

Подреждането продължава с НФСБ – 4%, Реформаторския блок – 3,8 на сто, АБВ – 3,7%, а Атака – 2,5%.

В изследването са анкетирани 1002 души над 18 години, които са отговорил на въпроса: „Ако евроизборите бяха в момента, за кого бихте гласували?“ То е проведено в периода между 31 март и 5 април. 

Изследването показва още, че спада интересът на хората към гласуване на евроизборите през май. През февруари 43% от анкетираните са казали, че ще гласуват, а сега този процент е 39. 

На въпроса „Според вас, предстоящите избори за европейски парламент през май важни ли са за страната, или не са толкова важни?” едва 25% казват “да”,17% смятат, че не са, а 40% смятат, че са донякъде важни.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.