Реформаторски блок

Меглена Кунева: Фандъкова е отличен кандидат, но ние ще си имаме наш

Вицепремиерът и член на Реформаторския блок Меглена Кунева похвали столичния кмет Йорданка Фандъкова, но заяви, че блокът иска да се яви със свой кандидат за кмет на София. Това стана по време на Националния летен съвет на партия „Движение България на гражданите”, която е част от блока, в Бургас.„Моето 100-процентово желание е Реформаторският блок да се яви единен на местните избори, дори ако трябва да имаме национална регистрация”, каза Кунева пред 200 участници в събитието.

Тя беше придружавана от областния лидер Валентин Люцканов и общинския председател Живко Табаков.

По отношение на битката за София, Кунева каза: „Имаме отличен кандидат в лицето на сегашния кмет, но трябва да дадем възможност на нашите симпатизанти да изберат нас и нашите решения за София”.

Тя посочи като реалистична цел на РБ кметове в 40-50 големи общини и в 5-6 областни града. Кунева не изключи възможността в някои от смесените райони да се партнира с ГЕРБ с цел да се пробие статуквото на ДПС и БСП.

„Ние сме вложили много в това единство и се надяваме да има полза и за местниите избори от него. Ще чуя структурите, ще видя какво ми казват. В крайна сметка накрая всичко опира до хората. Нямаме идеологически различия, хората обаче намират начин да работят заедно, какъвто се надявам да е случая в Бургас. На други места е по-трудно, а на трети, за съжаление, не се получава никак. Политиката е работа с хора и от хора”, каза вицепремиерът.

„Потенциалът на Бургас е много сериозен, не може град, в който има всички видове транспорт, да не дърпа напред. Бургас има какво да направи повече. Ако имаме силна местна власт с участието на ДБГ в рамките на Реформаторския блок, това ще бъде добре за всички”, добави тя.

По отношение бъдещето на България в Шенген, Кунева заяви, че в Бургас то ще бъде усетено особено силно. „Ние трябва да се доказваме още малко във времето. Най-напред ще освободим сините граници, Бургас е очевидният кандидат най-напред тук да се пререже лентата”, каза Кунева, която е и вицепремиер по европейските политики.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.