Реформаторски блок

Меглена Кунева: Ние не извиваме ръцете на Бойко Борисов!

Ние от Реформаторския блок не извиваме ръце. Да имаш първо място на изборите, заслужава поздравления, но и доста голяма отговорност. Ако за втори път ГЕРБ не успее да състави правителство, въпреки че е първа политическа сила, значи нещо не е наред. Това заяви Меглена Кунева на пресконференцията на Реформаторския блок. „Ние удвояваме резултата на РБ в сравнение с евроизборите. Имаме изключително добри резултати на места. Госпожа Кунева в 25-ти МИР победи господин Миков“. Това заяви на свой ред Божидар Лукарски.

„Като цяло представянето ни е изключително добро в областните градове. В сравнение с европейските избори имаме и стъпка напред в малките населени места. Ние смело влизаме и във възрастовата група на младите избиратели. Това е „строгата“ статистика. Зад нея стои национално отговорната политика за България. За да има реформи и стабилност, трябва да има и правителство“, резюмира Лукарски.

Радан Кънев добави, че резултатите на Реформаторския блок са „освен голям успех, и голяма отговорност“. „Казали сме, че в правителство, зависещо от ДПС, ние няма да участваме“, подчерта Кънев.  Същата теза потвърдиха Божидар Лукарски и Меглена Кунева.

Лукарски каза още, че „като национално отговорни политици, ще разгледаме предложенията единствено на мандатоносителя ГЕРБ“.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + twenty =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.