АБВ

Миглена Темелкова: Основен акцент в предизборната програма на АБВ в град Варна е грижа към студентската общност

Основен акцент в предизборната програма на партия АБВ в град Варна е грижа и ангажимент към студентската общност в града и самотните майки. Това заяви по време на поредица от срещи с млади варненци, представители на различни висши учебни заведения кандидат-кметът на партията и водач на листата с общински съветници доц. д-р Миглена Темелкова, която подчерта необходимостта от изграждане на общински центрове за трансфер на знание и технологии, за иновационно развитие, за студентско предприемачество.

„Това може да стане факт единствено и само, ако академичната младеж на Варна чрез своите университети се включи активно за възстановяване и заздравяване на връзката между бизнес и образователни институции“, посочи тя.

„Безплатна детска градина за деца на самотни майки и целенасочена общинска политика за квалификация и преквалификация на жени, отглеждащи сами децата си. Търсене на гъвкави форми на заетост и интеграция за тези майки са приоритетни ангажименти на партия АБВ в град Варна“, заяви още доц. Темелкова.

„Съзнаваме колко е трудно да отгледаш дете. Знаем, че дори и двамата родители да работят – парите пак не стигат. Осъзнаваме, че да решиш да отгледаш и възпитаваш дете сам, да се бориш с трудностите в живота и да даваш сила на детето до теб, трябва да си силен характер. Именно затова искаме със скромен жест да дадем шанс за по-добър живот на една майка, която е запазила детето си, въпреки факта, че е останала сама още преди да го роди. Искаме да вдъхнем морална сила на всички онези жени, които едва свързват двата края и се чудят дали ще осигурят залъка за дечицата си. В следващият мандат ние ще бъдем защитници на техните интереси и ще водим целенасочена политика за облекчаване на социалните им разходи“, допълни кандидът за кмет и водач на листата за общински съветници на партия АБВ във Варна доц. д-р Миглена Темелкова.

АБВ ще закрие и предизборната си кампания партията във Варна, подчертавайки категорично ангажимента си именно към тези две целеви групи – с благотворителен концерт в петък, на който ще присъстват и председателят на партия Алтернатива за българско възраждане и президент на България (2002 – 2012) Георги Първанов, както и народният представител от партия АБВ – доц. Георги Кючуков, членове и симпатизанти на политическата сила. По време на събитието, което ще завърши с тържествен концерт, ще бъдат събрани благотворително средства в помощ на самотен родител.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.