БСП

Михаил Миков: Николай Ненчев поставя в опасност българските летци и отбраната

Николай Ненчев поставя в опасност българските летци. Поставя в опасност и отбраната. Това заяви пред bTV лидерът на БСП Михаил Миков на въпрос защо социалистите искат оставката на военния министър. „В момента се прави една сценка, за да се извадят пари за нови самолети, въпреки че тези могат да се ремонтират“, добави той.

„Не сме се догoваряли с ГЕРБ за бламирането на Йордан Бакалов. Ние предприехме тези действия, защото според нас Военното разузнаване трябва да се управлява от военни хора“, допълни Михаил Миков.

„Нямаше договорка с ГЕРБ и за избора на Мая Манолова за омбудсман на България. Видя се, че при тайното гласуване тя е получила повече гласове, отколкото са нашите и на ГЕРБ, което означава, че и други депутати са я подкрепили“, коментира още председателят на Българската социалистическа партия.

„От БСП сме настойчиви от началото на годината що се отнася до кризата в Сирия и бежанската вълна. Писах писмо за извънредно заседание на парламента по тази тема още преди случая с камиона ковчег в Австрия. Искахме и свикването на КСНС. Но не бяха чути, затова казваме, че страната ни няма позиция“, негодува социалистът. По думите му към България има голям натиск от страна на мигранти, но в крайна сметка държавата не получава нищо.

„Европа е много притеснена от въпроса за бежанците, а президентът каза, че няма нужда от свикването на КСНС, защото ще се издаде информация на всички партии. Това е несериозно отношение към функцията президент. Консултативен съвет не е свикван от пролетта, а по задължение такъв трябва да има на всеки три месеца“, категоричен е Михаил Миков.

Лидерът на БСП коментира и отхвърленият антикорупционен закон на Меглена Кунева. „Антикорупционният закон няма да реши проблемите с корупцията, затова не го подкрепяме. По-добре да направим един закон за бесене на политици, отколкото тази измишльотина, по-добре ще се приеме от българските граждани“, пошегува се той.

„Има запис с кандидат-кметицата на ГЕРБ в Перник, от който става ясно как се купуват гласове. Този запис обикаля интернет от няколко дни, ние дори го препратихме на прокуратурата, но в медиите не излиза нищо, все едно има някаква повреда“, разкри социалистът.

„На много места в страната АБВ участва, за да подлъже хората, които биха гласували за автентичната левица. Регистрираха имена, където нямат никакъв шанс, за да разсеят гласовете за автентичната левица“, допълни Миков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.