БСП

Михаил Миков: Подкрепяме Игнат Гюров за кмет на Костинброд, защото те има сериозна платформа, обърната към хората

„Подкрепяме Игнат Гюров за кмет на Костинброд и нашата листа общински съветници, защото те имат сериозна платформа, обърната към хората“. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков в Костинброд, където подкрепи кандидатите на левицата. Като важен акцент в тяхната програма той посочи намаляването на таксите в детските градини, защото, „когато няма грижи за хората и средствата отиват само в капиталови разходи, а фирмите, които ги консумират, мислят само за собствената си печалба, хората страдат”.

„Това трябва да се промени“, категоричен бе лидерът на левицата.

Миков подчерта, че е важно общините да разширят социалната дейност, защото при демографската криза и ниските доходи, отглеждането на децата, образованието трябва да бъдат първостепенен приоритет.  „Въпреки че е  близо до София в Костинброд има много хора, които работят на ниски заплати, които не им дават възможност да плащат за отглеждането на своите деца и за тяхното образование“, заяви председателят на БСП. Той припомни, че това е основен ангажимент на БСП и в тази посока са били предложенията за намаляването на ДДС на детските стоки. „Радвам се, че Игнат Гюров и нашите кандидати за съветници стоят зад тази платформа, произтичаща от левите стандарти“, каза още той. Миков припомни, че управляващите са увеличили данъка на работещите бедни с 10%, като са отменили приетата възможност да им се възстановят 408 лева.

„През последните 4 години драстично бяха намалени разходите за детските градини и за училищата.  Нашата амбиция и нашата цел ще бъде увеличаване на средствата за тях, намаляване на таксите за детските градини за децата в неравностойно положение“, заяви кандидатът на левицата за кмет на Костинброд Игнат Гюров. Като основен приоритет той посочи и насочването на усилия към социалната дейност в града – увеличаване на хората в сектора за личен асистент, инициативи за подпомагане за най-бедните хора. Гюров пое ангажимента и да се създадат специални паралелки в училищата, подпомагани от общината за създаване на специалисти, от които предприятията в общината ще имат нужда. „Така младите хора ще знаят, че ще имат реализация в своята община“, каза още той.

„Кметовете на БСП гарантират, че ще се запазят общинските училища, въпреки приетия закон училищното и предучилищното образование“, заяви зам.-председателят на БСП Лява България  и депутат от региона Корнелия Нинова. „Нашите кметове и общински съветници навсякъде са гаранти за запазване на общинските и държавните училища. Те се ангажират, че няма да увеличават данъка върху физическите лица, въпреки предложението на управляващите той да се вдигне с 2%. Това обаче зависи от кметовете и общинските съветници. Левите кметове няма да позволят това“, категорична бе тя.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.