БСП

Михаил Миков: Само БСП има ясна платформа, която предлага на хората

За мен е ясно, че се прави опит с една доста скъпа кампания да се вкарват елементи на политическия PR, а не на реалната политика- това, което засяга всеки ден хората и живота на хората“. Това заяви пред „Фокус“ председателят на БСП Михаил Миков . Той даде пример със Северозапада, където бедността е убийствена.

„Примерно във Видинска област 75% от първокласниците са от бедни семейства и няма някакво решение нито на държавата, нито промяна в политиката. Затова и с кандидата ни за Видин Людмил Димитров и кандидатите за общински съветници, търсим решения на общинско равнище за компенсиране на тези дефицити, тази убийствена бедност, която води до социално изключване като перспектива“, допълни той.

По неговите думи се търсят решения, с които да се поставят въпроси и на национално равнище. „Защото бягството от реалните проблеми на хората и подмяната им с политически PR по никакъв начин не дава перспектива за тях“, каза още Миков.

Председателят на БСП подчерта, че големият въпрос за БСП е какво мислят хората и доверието им в лявата политика.

По повод подадената колективна оставка на Общинския съвет на БСП-Стрелча, заради налагането на водач на листата от ръководството на партията, Миков коментира, че тези хора не са в БСП. „След като не е станала тяхната, искаха да наложат свой кандидат в Стрелча, веднага превзеха досегашния клуб на БСП и работят за АБВ, за друга партия. Така че въобще не ме засягат техните изявления“, категоричен е той. Според него това са бивши дейци на БСП и се използват предизборно от АБВ в кампанията.

Михаил Миков е на мнение, че хората вече усещат какво означава дясна политика. „Никой не обеща на българските граждани, че ще бъдат вдигнати данъците на работещите с минимални работни заплати, а знаете, че миналата година точно това направиха. Тези 300 хиляди души бяха ударени най-тежко“, каза още той. Миков припомни и данък „градина“. „Също се тръгва да се атакуват хората точно там, където има най-малко. А богатите, в същото време, се радват на един комфорт, но те са твърде малък процент“, допълни той. По неговите думи доверието към БСП и към автентичната лява политика е на първо място. „Има доста имитатори в политическия живот, имитатори на левица, например АБВ. Мисля, че хората могат да пресеят зърното от плявата, оригинала от ментето“, подчерта той.

Председателят на БСП е категоричен, че се наблюдава един сериозен процес на подмладяване в листите на БСП – Видин, Търговище, Исперих. „Бях много приятно изненадан от младежите, които са в листите. Има и хората с опит, има приемственост. Лявото е модерно, както в Европа, така и в България“, поясни Миков.

Лидерът на левицата подчерта, че само БСП има ясна платформа, която предлага на хората в случай, че спечели съответната община. „Всички други партии го правят, за да се отъркат във властта, за да направят някаква сделка зад гърба на избирателите, каквато сделка беше направена на национално равнище преди година по време на изборите. Аз смятам, че ще имаме добри резултати, които ще изненадат всички тези, които постоянно атакуват БСП“, каза още Михаил Миков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.