БСП

Михаил Миков: Тези избори в Хасково ще бъдат изключително трудни за БСП, заради наложения модел на управление

„Тези избори в Хасково ще бъдат изключително трудни за БСП, защото наложеният модел на управление на града притиска развитието му и хората. Този модел използва всички механизми на властта, за да получи отново политическа подкрепа и гласове на тези избори“. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков на митинг-концерт в подкрепа на кандидата за кмет от левицата в Хасково Божидар Драганов.

Той бе категоричен, че трябва да се положат много усилия, за да бъде разбит модела на Героги Иванов, който е станал пословичен в цяла България като модел, в който социалната политика е на заден план, а обществените поръчки захранват кръг от фирми. Лидерът на левицата добави, че изборите в България приеминават с една особена апатия и подмяна на реланите въпроси, касаещи гражданите, като се разчита, че вотът ще премине тихо и кротко и кандидатите се представят като продукт от магазина. 

„Призовавам ви да избирате не само по мероприятията, които провеждат партиите, а по политиката и платформите, с които те застават пред вас“, каза още Миков. Той припомни, че за разлика от другите БСП има своите леви стандарти и политическа платформа, които левите кандидати припознават, а партията гарантира спазването им. Миков бе категоричен, че не може бетонът, асфалтът и градинките да заместят най-важните въпроси за това как живеят хората на България и колко струва на семейство от Хасково детето му да бъде в детска градина, какъв е достъпът на хората до здравеопазването и най-вече кога ще може да се пенсионира един възрастен човек в Хасково, защото по думите му, при тази „гостоприемност“ от страна на общината инвеститорите отсъстват. „Затова ние се нуждаем от подкрепа за промяна в Хасково и цяла България и най-вече кураж за тези, които искат да разбият статуквото“, заяви председателят на БСП. Той призова хората в оставащите 10 дни да обединят своите усилия, за да могат да кажат не на дясната политика в Хасково и България. 

Божидар Драганов: Общината трябва да бъде активен участник в привличането на инвестиции

„Нашата листа е най-младата от всички  в областта и се явяваме сами на изборите, защото имаме капацитета и хората, които да убедят избирателите да ни подкрепят“. Това каза кандидатът за кмет за Хасково от левицата Божидар Драганов по време на митинг- концерта. Той обясни, че платформата на социалистите в общината е амбициозна и след като останалите партии я преписват, е явно, че тя е харесвана от хората. „Това, че даваме път на младите показва, че БСП вярва в тях, защото всички виждаме пропастта между поколенията, а тя се отваря все повече и повече“, категоричен бе кандидатът на БСП. Той поясни, че през последните години градът се е стопил с повече от 20 000 души, но когато е попитал кмета защо населението в общината е намаляло толкова, не е получил отговор.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.