БСП

Михаил Миков в Ямбол: Тази кампания се характеризира най-вече с покупки на гласове и липсата на политическо говорене

„Тази кампания се характеризира най-вече с покупки на гласове и липсата на политическо говорене. Това е убийствено за демокрацията в България“. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков на пресконференция в Ямбол. Той подчерта, че в дебатите в медиите масово отказват да участват действащи кметове на ГЕРБ, за да не получат гражданите отговори на неудобните въпроси.

„Нашите кандидати активно участват и водят чиста и открита кампания“, обясни лидерът на левицата. Той подчерта, че БСП има много силни кандидати в областта, като опитните кметове Георги Георгиев, Митко Андонов, Христо Христов и прекрасни нови кандидати като Ангел Ангелов, които могат да спечелят доверието на хората. Според него причина за това са действията на левите кметове – детските градини и детските ясли в Тунджа са безплатни, в община Болярово също, което са левите разбирания за общинска власт на БСП. „Ще разчитаме на подкрепата на гражданите, партиите, приемащи левите стандарти и платформите на кандидатите“, допълни Миков. Той заяви категоричната си подкрепа за кандидата на БСП за кмет на Ямбол – Мариета Сивкова, листата на БСП за общински съветници, кандидата Георги Георгиев за кмет на Тунджа. Той подчерта, че само Сивкова е алтернатива на сегашния кмет, който се разхожда между 1, 2, 3 инстанция и кашата с обществените поръчки. „Когато тръгнат на 25-ти към изборите, гражданите трябва да се сетят за тези неща. Мариета Сивкова е последователна и има опит. Тя отделя внимание не само на асфалта и бетона, а и на невидимите резултати за хората, свързани с образованието на децата и развитието на хората“, заяви Миков и подчерта, че изборът на Мариета Сивкова ще е успех за едно друго развитие на Ямбол.

Лидерът на ПД „Социалдемократи“ Елена Нонева заяви: „Статуквото трябва да бъде променено. Инфраструктурата е важна, но социалната политика и това как живеем не е без значение“. По думите й община Ямбол ще гласува за Мариета Сивкова, защото тя може да реши проблемите, затрудняващи живота на хората.

Говорителят на НС на БСП Атанас Мерджанов подчерта, че левицата има свои доказани специалисти в 3 от общините в областта. „Имаме амбицията да постигнем промяната заедно с нашите коалиционни партньори“, заяви Мерджанов.

Мариета Сивкова заяви пред медиите, че левицата предлага на Ямбол едно ново и различно управление – ляво, като противовес на дясната политика, на увеличаване на данъците, пренебрегване на човека и усвояване на средства на всяка цена. Тя посочи като приоритети на левицата: облекчения на младите семейства, синята зона в града, по-голяма сигурност с видеосистема, осигуряване на работни места и наличие на инвестиции.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.