Новини

Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов няма диплома от Техническия университет в Мюнхен

Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов няма диплома от Техническия университет в Мюнхен, съобщи „Дневник“, като цитира ръководителя на пресофиса на учебното заведение Улрих Марш. 31-годишният Станислав Анастасов от ДПС, който наследи Искра Михайлова начело на екоминистерството, е учил информатика от 2002 до 2005 г. в ТУ – Мюнхен, но не е получил диплома. Постът беше овакантен от Михайлова, след като тя беше избрана за евродепутат от листата на ДПС.След номинацията на Анастасов в началото на юни и след отказа му да отговаря на каквито и дa било въпроси преди гласуването на кандидатурата му в Народното събрание изданието изпратило запитване до ТУ – Мюнхен, какво е учил тогава бъдещият екоминистър и дали има диплома.

От университета обаче отговорили, че заради строгите правила за защита на личните данни в Германия учебното заведение първо трябва да се допита до самия Анастасов дали той е съгласен те да бъдат оповестени.

Според информацията на официалния сайт на Движението за права и свободи – в секцията с кандидати за евродепутати, Анастасов продължава да е представен като „завършил „Информатика“ в Техническия университет – Мюнхен“. На страницата на Министерството на околната среда и водите в биографията на Анастасов – вече като министър на екологията, той е завършил семестриално факултет „Информатика“ в Техническия университет – Мюнхен, Германия.

Същото се твърдеше и в автобиографията на личния му сайт (www.anastass.com), където се уточняваше и,че е бакалавър е по „Стопанско управление“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и има магистърска степен по политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет. Малко след като се появиха съмнения в публичното пространство дали Анастасов действително има диплома от немския университет, сайтът му спря да съществува и вече препраща към профила му в социалната мрежа LinkedIn.

Преди пет години пред „Капитал“ самият Анастасов споделя, че се е завърнал от Германия, след като една година е учил „Приложна математика“, заради желанието си за реализация в политиката.

След прекратяване на мандата като министър на околната среда и водите Станислав Анастасов планира да продължи политическата си дейност като вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал и координатор на Балканската либерална мрежа, съобщиха с днешна дата от пресцентъра на МОСВ. Освен международната политическа дейност той ще продължи да изпълнява и отговорностите си към младежката организация на ДПС.

Решението дали да бъде номиниран като кандидат-депутат може да бъде взето от ръководството на политическата партия ДПС и нейните структури, пишат още от пресцентъра.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.