БАСТА

Мирослав Найденов: Съден за подкуп е назначен за шеф в Агенцията по храните

Човек с ефективна присъда от 7 години затвор на първа инстанция, който е бил хванат с подкуп и белязани пари и е лежал в следствения арест близо година, сега е назначен за началник в Агенцията по безопасност на храните. Това обяви в „Лице в лице“ по bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов. Лидерът на БАСТА изтъкна, че въпросният чиновник е бил спипан по негово време, уволнен е и сега служители от агенцията са му алармирали, че отново е назначен там. Найденов гарантира, че е проверил сигнала и информацията е достоверна.

Въпросният зам.-директор, по думите на Найденов, е назначен с ресор в Софийска област.  Призовавам директора на агенцията по храните Пламен Моллов. Мисля, че е подведен да подпише документите, нека този срам се изтрие, посочи още Найденов. 

Пред БЛИЦ той уточни, че става въпрос за Леонид Лавчев, който преди няколко години беше зам.-директор на Националната ветеринарно-медицинска служба. 

Лавчев е поискал подкуп от фирмата „Булмилк“ ООД, която е базирана в хасковското село Конуш, разри тогава наблюдаващият прокурор по случая Павел Жеков – от Окръжната прокуратура в Хасково. Фирмата е производител на млечни продукти с марката „Тонус“.  Тогава стана ясно, че исканият подкуп е бил за 2000 лева. През 2012 г. Апелативният съд върна делото за доразследване и умуваше дали да го прати на специализирания съд, но малката сума разколебаваше магистратите. 

Според Мирослав Найденов Лавчев успявал по здравословни причини да отърве ефективното изпълнение на наказанието му.  

Пиарът на Агенцията по безопасност на храните Ясен Инджев заяви, че всеки, който е назначен там, е представил свидетелство за съдимост. Той не отрече, че Лавчев вече е на работа там, но изтъкна, че не е зам.-директор, а началник отдел „Анализ на риска“ в областната дирекция. 

По думите на Инджев, шефът на агенцията Пламен Моллов е разпоредил проверка. 

Диана МИЛЕВА

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.