Анализи

Мишо Константинов: В България се забогатява неприлично бързо с политика

В България проблемът е, че се краде много. Така е навсякъде, но у нас е наистина прекалено бързо неприличното забогатяването чрез влизане в политиката. Това каза в студиото на Нова телевизия Михаил Константинов. Според него, никъде по света не е ликвидирано нито задкулисието, нито обогатяването на политиците, но в повечето държави това е канализирано, докато у нас все още не. Просто трябва политиците да крадат по- малко, уточни Константинов.

Старият Изборен кодекс е добър, той отговаря на европейските изисквания, новият е просто подобрено негово издание, смята математикът.

Контролиран вот ще има, но той няма голямо значение на парламентарни избори, още по-малко – на избори за европейски депутати, убеден е Константинов. За да се избере депутат на парламентарни избори, трябват 15 хиляди гласа, за евродепутат са необходими 150 000 гласа, купуването им е практически невъзможно, посочи той.

Избирателите не искат да гласуват за хора, които ще взимат огромни за нашия стандарт заплати в Брюксел, партиите също не се интересуват много от това кой ще ги представлява там, смята Михаил Константинов.

На първите ни евроизбори гласуваха около 2 милиона души, вероятно през май 2.5 милиона българи ще се явят пред урните, прогнозира математикът. Според него, тези евроизбори са различни и важни, защото от тях зависи дали ще има предсрочни парламентарни избори.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.